Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Madshus och Rottefella släpper spännande nyheter inför den kommande skidsäsongen. Toppskidan Redline med med en fäll av 100 procent mohair och bindningen Rottefella MOVE System som kan flyttas i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.
Madshus och Rottefella släpper spännande nyheter inför den kommande skidsäsongen. Toppskidan Redline med med en fäll av 100 procent mohair och bindningen Rottefella MOVE System som kan flyttas i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.

Nu släpps Madshus Redline IGS med MOVE System

Madshus och Rottefella lanserar nu Madshus Redline Intelligrip och Rottefella MOVE System, en ny platta och en ny bindning – som kan flyttas i fart när man står och glider.
– Vi har fått fantastisk feedback när teamåkare, promotörer och specialbutiker fått testa i skidtunneln i Torsby de senaste dagarna, berättar John Vikman på Sportwin, Madshus distributör i Sverige.

Madshus har sedan fyra år tillbaka testat Madshus Redline Intelligrip och produkten är nu färdig att lanseras. Ett år tidigare än vad som från början var planerat. Den kommer att vara tillgänglig i specialbutiker för leverans från mitten av november.

– Madshus Redline IGS är en skida som har extremt bra bärighet i spannet men som ändå går ner distinkt med hela fästytan vid frånskjut. Åkkänsla, fäste, glid och farten i skidan är i en klass för sig, menar John Vikman.

Skida, platta, flyttbar mekanism och bindning. FOTO: Madshus/Rottefella.
Skida, platta, flyttbar mekanism och bindning. FOTO: Madshus/Rottefella.

Intresset för och försäljningen av så kallade skin-skidor har ökat mycket de senaste åren. Madshus kommer nu alltså med sin toppskida Redline med en fäll av 100 procent mohair som ska ge ännu bättre framföring och glid. Detta tillsammans med Rottefellas nya MOVE bindningssystem som gör att man kan flytta bindningen framåt eller bakåt för bättre fäste eller glid - i farten - när man står och glider.

Bra feedback
De senaste dagarna har Madshus teamåkare samt promotörer och personal från specialbutiker fått testa de nya produkterna i skidtunneln i Torsby.

– Det är helt sjukt vilken bra feedback vi fick i helgen på Redline IGS med MOVE från våra teamåkare och promotörer, säger John Vikman och fortsätter;

– I går när specialbutikerna fick prova så steg det till en ny nivå. Många är helt lyriska. Det känns fantastisk kul.
 
– Den här kombinationen blir en extremt intressant produkt för alla långloppsåkare som inte orkar staka till 100 procent. Att man nu kan flytta bindningen i fart ger helt nya möjligheter att kunna åka långlopp med fällskidor med både bra fäste uppför och en snabb skida i stakmomentet och utför.

En närbild på mekanismen som gör att man kan flytta bindningen i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.
En närbild på mekanismen som gör att man kan flytta bindningen utan att pjäxan tas loss från bindningen - i farten. FOTO: Madshus/Rottefella.

Rottefella har bestämt sig för att göra en så kallad prelaunch av det nya systemet i begränsad upplaga i Sverige och Norge. Den nya plattan och den flyttbara bindningen kommer att vara tillgänglig i butiker från mitten av november. Den separata mekanismen som gör att man kan flytta bindningen i farten släpps senast i januari 2018 men målet är att leverera paketet samlat i andra halvan av november.

Längd.se kommer att återkomma med rapport från egna tester av det nya systemet senare i höst.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...