Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Om en dryg vecka är det dags för fjärde upplagan av Gålörullen som är avslutade tävling i Snö & Tö rullskidtour och DM för Stockholm. FOTO: Gålörullen.
Om en dryg vecka är det dags för fjärde upplagan av Gålörullen som är avslutade tävling i Snö & Tö rullskidtour och DM för Stockholm. FOTO: Gålörullen.

På Gålö kröns Stockholms bästa rullskidsåkare

Söndag 7 oktober arrangerar Stockholms rullskidklubb femte upplagan av Gålörullen.
På en småkuperad varvbana med start och mål vid Gålö Havsbad väntar 36.5 kilometer i fin skärgårdsmiljö.
Loppet är tredje och sista deltävling i Snö & Tö rullskidtour. Gålörullen gäller även i år som distriktsmästerskap för Stockholm.

Tourledare och tillika vinnare av touren 2017 är den i Stockholm numera bosatte dalmasen Jonas Böhlmark, Nacka Värmdö SK. Efter pallplaceringar i både Rullskidgalejet och Skoklosterrullen  har han en ledning på knappa tre minuter före Carl Troedsson, Stockholms RK, som visat en stigande form under säsongen.

DM-pallen kan bjuda på överraskningar Tourvinnare blir åkaren med kortaste sammanlagda tiden från alla tre deltävlingar. Snö och Tö.tourens sponsorer belönar pallen i  HD21, HD30, HD40, HD50 och HD60 med priser till ett värde på totalt 50 000 kronor.

Med i striden om pallplatserna i touren finns också Stefan Johansson, XC Sthlm Ski Club och Mikael Markstedt, Stockholms RK. I likhet med de andra deltävlingarna kommer det även i Gålörullen finnas tre stycken spurtpriser. Två längs banan till de tre snabbaste och vid målgång till de sex första i respektive herr- och damtotal.

Det ska bli spännande att se vad vinnaren 2016, Johan Myhr, och den lovande junioren Johan Ekberg, kan ställa till med i kampen om pallen i sista deltävlingen.

Totalställning Snö & Tö Rullskidtour 2018 Herrar (efter två av tre deltävlingar)
1. Jonas Böhlmark, Nacka Värmdö SK, 03:44:00
2. Carl Troedsson, Stockholms RK, 03:46:57
3. Stefan Johansson, XC Sthlm Sci Club, 03:54:23

Totalställning Snö & Tö Rullskidtour 2018 Damer (efter två av tre deltävlingar)
1. Lisa K Svensson, Åsarna IK, 04:22:24
2. Sofia Johansson, Axa SC, 06:24:35

Tävlingsinformation Gålörullen 2018
Start och mål: Gålö Havsbad, Skälåker. Gemensam start för alla klasser kl. 12:15
Banlängd/stil/hjul: 36.5 km (5 varv) för alla klasser; tävlingen genomförs i klassisk stil och på hjul med motstånd 2 eller PU2.
Klasser Gålörullen: D21, H21, D50, H50, Motion Damer och Motion Herrar
Klasser DM Stockholm: D21, H21, D50, H50
Avgift: 300 SEK för både tävlingsklasser och motion
Anmälan: senast den 3 oktober via tävlingskalender i idrottonline.

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...