Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Dorothea Wierer, Italien, tog guld i masstarten före ryskan Jekaterina Yurlova-Percht. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.
Dorothea Wierer, Italien, tog guld i masstarten före ryskan Jekaterina Yurlova-Percht. FOTO: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Wierer vinnare - Öberg fyra, Persson nia

Italiens Dorothea Wierer vann den avslutande masstaren vid skidskytte-VM i Östersund.
Med två straffrundor och snabbt skytte klarade italienskan guldet före ryskan Jekaterina Yurlova-Percht, som också hon missade två skott. Bronset till tyska Denise Herrmann trots fyra straffrundor.
Hanna Öberg sköt fullt i sista stående och avancerade till fjärde plats. Linn Persson åkte in som nia.

Dorothea Wierer hade kommandot i loppet med fullt skytte vid de tre första skjutningarna. Hon hade råd med två bommar på sista stående och kunde hålla undan för Jekaterina Yurlova-Percht.

– Jag kan fortfarande inte förstå. Jag var lite nervös inför sista skyttet, kommenterade Wierer för SVT efter sin första guldmedalj.

Hanna Öberg låg en bit ner i fältet efter en runda efter första stående och sen två efter andra liggande.  När sen många åkare bommade i fjärde skyttet så satte Hanna alla fem skott och avancerade till fjärdeplats.

Hanna Öberg har gjort ett fantastiskt VM på hemmaplan med att vara topp fem i alla lopp. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.Hanna Öberg har gjort ett fantastiskt VM på hemmaplan med att vara topp fem i alla lopp. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Närmast före Hanna ut på spurtvarvet var snabbande Denise Herrmann och därmed var det inte realistiskt att nå medalj för Hanna.

– Jag är nöjd med loppet. Jag var ganska sliten efter många race. Det var inte helt lätt på vallen idag. Tre bommar är godkänt, sa Öberg till SVT.

– Att jag sköt fullt i sista serien var viktigt, fortsatte Hanna.

Öberg sammanfattade också VM-tävlingarna på hemmaplan så här:

– Det har varit helt fantastiskt. Jag har varit topp fem i alla lopp och har tre medaljer. Det är så mycket bättre än vad jag kunnat drömma om.

Linn Persson sköt också hon tre bom och slutade nia. Även Linn avslutade med att sätta alla skott i sista skyttet och därmed ta sig förbi en hel hög åkare.

– Jag kom igenom med tre rundor. Det är ändå ett bra skjutresultat idag med förhållandena som var. Sista nollan var viktigt för resultatet.

Mona Brorsson gjorde fem bommar och slutade 14:e plats. Åter en stark laginsats av de svenska tjejerna med alla tre bland de 14 bästa.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Leo Johansson tog hem totalsegern i Scandic cup i H 19-20-klassen. FOTO: Carl Sandin/Bildbyrån.

Slutställning i Scandic cup

Den svenska juniorcupen, Scandic cup, avslutade med lördagens distanslopp över 10 och 15 kilometer i Kalix. Här har vi cupens totalsegrare: Moa Hansson, Landsbro IF SK i D 17-18, Edvin Anger, IFK Hed...
Sofia Henriksson vann 10 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup i Kalix på lördagen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Henriksson och Sandström fixade Piteå-dubbel i Kalix

Sofia Henriksson och Björn Sandström såg till att det blev Piteå elit i både dam- och herrklassen vid Volkswagen cup i Kalix på lördagen. Sofia vann 10,4 sekunder före Anna Dyvik, IFK Mora SK. Björn ...
Johannes Hösflot Kläbo vann masstarten i Kanada tätt före Alex Harvey, Didrik Tönseth och Francesco de Fabiani. FOTO: GEPA pictures/CH Kelemen/Bildbyrån.

Kläbo mot totalseger i världscupen

Johannes Hösflot Kläbo tog sig ett steg närmare totalsegern i världscupen när han vann masstarten i Quebec på lördagen. Alexander Bolshunov som bröt staven på slutet var fyra i mål och ligger nu 42 po...