Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Supersnabba Adam Persson och Maja Dahlqvist vann supersprinten i Ramundberget. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Supersnabba Adam Persson och Maja Dahlqvist vann supersprinten i Ramundberget. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Persson och Dahlqvist bäst på supersprinten

Adam Persson och Maja Dahlqvist tog hem supersprinten över 100 meter i Ramundberget på fredagseftermiddagen.
Adam finalslog Johannes Hortlund och Maja tog sin seger före Johanna Hagström.
Det bjöds på strålande förhållanden med flödande sol över tävlingsbanan i Ramundberget. Många täta rafflande målgångar gjorde det kul och spännande för publiken.

När det var dags för finaler så visade det sig att Adam Persson, IF Hallby SOK, var vassast i herrklassen när han vann finalen mot Johannes Hortlund, Älvsby IF SK.

Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK tog hem damernas finalmatch mot Ulricehamns IF:s Johanna Hagström.

Finalstarten mellan Johanna Hagström och Maja Dahlqvist. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Finalstarten mellan Johanna Hagström och Maja Dahlqvist. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

I damfinalen missade Johanna något stavtag och tappade lite och Maja kunde skejta mot segern.

– Man vinner om man sätter alla tag. Det är som när man kommer in på en spurt på en vanlig sprint. Så på det sättet är det här bra träning. Sen är det kul med en sån här tävling som man gör bara för att det är kul.

Fjälltopploppet i morgon blir säsongens sista race för Maja som kan se tillbaka på en fantastisk säsong men VM-guldet i teamsprint som kronan på verket.

– Jag var ganska slutkörd när jag kom hem från världscupen i Kanada. Så det här var en liten comeback nu över helgen.

Hur skönt blir det att ta en viloperiod efter en så bra säsong?
– Det känns jätteskönt och jag behöver vilan i år mer än någonsin.

Adam Persson är känd som mycket snabb både på skidor och rullskidor och visade det idag igen.

Det var riktigt tight i flera heat idag. Hur skönt var det att går hela vägen och vinna?
– Det var riktigt gött. Speciellt när jag klarade av Emil (Hagström, Garphyttan) där det väldigt nära. Tagen innan mållinjen kändes det som jag var lite bakom, berättar Adam.

Små marginaler när Adam Persson knep finalplatsen före Emil Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Små marginaler när Adam Persson knep finalplatsen före Emil Hagström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Det var tight för Adam mot Johannes Hortlund i finalen också. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Det var tight för Adam mot Johannes Hortlund i finalen också. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Vad gillar du sådana här korta sprinttävlingar? Tror du att det skulle kunna få världscupstatus i framtiden?
– Inte i dagsläget men kanske i framtiden. Det kan vara bra för mindre nationer som inte har möjligheter för traditionell skidåkning. Jag tror det är en chans att bredda skidsporten och nå ut till fler.

Resultat från supersprinten kommer här.

Johanna Hagström slog ut Anna Dyvik i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Johanna Hagström slog ut Anna Dyvik i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Emil Hagström slog ut världscupåkaren Martin Bergström i kvartsfinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Emil Hagström slog ut världscupåkaren Martin Bergström i kvartsfinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Maja Dahlqvist hade en tät match mot Linn Svahn i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Maja Dahlqvist hade en tät match mot Linn Svahn i semifinalen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Finalkvartetten Persson, Hortlund, Dahlqvist och Hagström sken ikapp med solen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Finalkvartetten Persson, Hortlund, Dahlqvist och Hagström sken ikapp med solen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...