Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson vann Janteloppet i norska Hafjell i stor stil före klubbkompisen Frida Karlsson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Ebba Andersson vann Janteloppet i norska Hafjell i stor stil före klubbkompisen Frida Karlsson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dubbelseger för Ebba och Frida i Norge

Ebba Andersson vann tre mil långa Janteloppet i Norge dryga en och en halv minut före Frida Karlsson. De båda Sollefteåtjejerna stod i en klass för sig.
Herrklassen vann norske femmilsvärldsmästaren Hans Christer Holund.

Ebba Andersson åkte de tre milen i Hafjell på 1.15.45 och var till exempel bara runt 17 sekunder efter Calle Halfvarsson som slutade 25:a i herrklassen.

I mål var Ebba 1.36 före Frida Karlsson. Trea och fyra var de norska skidskyttetjejerna Ingrid Landmark Tandrevol och Tiril Eckhoff som var 3.25 respektive 4.33 efter Ebba. Sen var det ett rejält hopp ner till ryskorna Natalia Nepryaeva och Anastasia Sedova som 6.36 efter Andersson.

Linn Sömskar, IFK Umeå, blev nia och skidskytten Ingela Andersson 15:e.

Hans Christer Holund vann minuten före Tomas Bucher-Johannessen som precis spurtslog Simen Hegstad Krüger. Sågnyras Calle Halfvarsson var som sagt långt efter på 25:e plats. Andre svensk var junioren William Poromaa, Åsarna IK, 6.28 efter Holund och bara knappa minuten före sambon Frida Karlsson.

Resultat finns här

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...