Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Bergström lämnar IFK Umeå för sin gamla klubb Piteå elit till kommande vinter. Här är Martin med tungan rätt i mun vid ett teknikpass i Torsby skidtunnel i veckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Martin Bergström lämnar IFK Umeå för sin gamla klubb Piteå elit till kommande vinter. Här är Martin med tungan rätt i mun vid ett teknikpass i Torsby skidtunnel i veckan. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Martin Bergström återvänder till Piteå elit

Piteå elit meddelar att Martin Bergström återvänder till Piteå elit efter att i vintras ha representerat IFK Umeå.

Martin är från Piteå och har tidigare tävlat för Strömnäs GIF som ungdom och junior samt tidigare haft en sejour i Piteå elit som senior.

Martin kommer från en framgångsrik säsong där bästa resultatet kom i världscupen i Falun där han blev femma i finalen på sprint. De fina resultaten från säsongen innebar även att Martin nu till hör landslagets Team Bauhaus.

Piteå elit ser framemot att få in en lokalt fostrad åkare i klubben.
 
– Vi stärker upp teamet med en fullt satsande åkare som har ett stort engagemang, bra attityd, drivkraft och passion för sporten, säger klubbens tränare Joakim Abrahamsson.
 
Martin har i vintras tävlat för IFK Umeå och han vill rikta ett stort tack till föreningen för det stöd och den support han fått den gångna säsongen.

Bergström studerade flera år i USA och var där en stark åkare i universitetstävlingarna. 2017 utsågs han till USA:s främste universitetsåkare. I fjol gjorde han stark comeback på svensk mark och i världscupen.

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...