Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är 11 oktober och Idre Fjäll öppnade idag 2,5 kilometer spår och bjöd på fina förhållanden. FOTO: Idre Fjäll.
Det är 11 oktober och Idre Fjäll öppnade idag 2,5 kilometer spår och bjöd på fina förhållanden. FOTO: Idre Fjäll.

Längdsäsongen är igång - på Idre Fjäll

Många längtar efter snö och fina längdspår nu.
För de som tog sig till Idre Fjäll idag så så var längtan över. Där finns nu 2,5 kilometer preparerat spår.
– Vi har haft en fantastisk dag här på Idre Fjäll med solsken och temperatur runt nollan, berättar Alexander Neimert från Idre Fjäll.

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Redan idag så öppnade man alltså 2,5 kilometer spår.

– Det har varit stort intresse från allmänheten och många glada miner ute i spåret, säger Alexander Neimert från Idre Fjäll och fortsätter;

– Vi är idag först i Sverige med 2,5 kilometer preparerade längdspår och till nästa fredag, den 18 oktober, öppnar vi upp hela 5 kilometer.
 
Håll till godo med några härliga bilder här nedan från spåret på Idre Fjäll idag den 11 oktober. FOTO: Idre Fjäll.

idre_191011_5.jpg

idre_191011_4.jpg

idre_191011_3.jpg

idre_191011_2.jpg

idre_191011_1.jpg

 

Siste nyheter

Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport. På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilome...
Det var full fart på rullskidorna när landslaget körde fartdagar i Östersund häromveckan. FOTO: Från Ski Team Sweden X-Country:s YouTube-kanal.

Video: Landslagsåkarna ökar farten

Häromveckan hade landslaget fartdager Östersund. Kolla in filmen från landslagets egen YouTube-kanal nedan och se när det går undan värre på rullskidor.
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerande löpning av Johaug och Tönseth

Att både Therese Johaug och Didrik Tönseth är starka löpare är välkänt. Idag befäste duon detta när Therese tog guld och Didrik tog silver på norska mästerskapen i terränglöpning. Tönseth som var i ry...