Annonsör
AnnonsörAnnonser
Sverige runt

Fredrik Lindström gladde den svenska publiken och sig själv i Östersund med en femteplats i dagens jaktstart. FOTO: Tobias Nykänen/Bildbyrån.

Fredrik Lindström gladde den svenska publiken och sig själv i Östersund med en femteplats i dagens jaktstart. FOTO: Tobias Nykänen/Bildbyrån.

13:e segern för Fourcade - Lindström femma

Martin Fourcade åkte hem jaktstarten I Östersund i överlägsen stil.
Fredrik Lindström tog en fin femteplats.
– Det spelar ingen roll att jag missade pallen, jag är glad ändå och åkningen kändes väldigt bra, sa Lindström till SVT.

Det blåste i Östersund och många åkare hade problem med skyttet vid tredje skjutningen. Men en inte Fourcade som sköt fullt där. Till sista skjutningen kom han ensam och satte alla fem skott där också. I mål var han mer än 40 sekunder före tvåan Jakov Fak i mål.

Med endast en bom i första skyttet kom Martin Fourcade in helt ensam på skidstadion till det avslutande skyttet, där han iskallt satte alla fem skott.

– Jag räknade ut imorse att skulle jag inte vinna idag skulle det bli min sämsta vecka i Östersund på sju år så det var en väldigt viktigt seger för mig, nu kan ja vara mer avslappnad framöver, berättade Fourcade för SVT efter triumfen som var hans 13:e i världscupen.

Fredrik Lindström startade som sjunde man och fick en fin start med fem träff i första skjutningen. Sen blev det en bom i det andra liggande skyttet och sedan två bommar i första stående. Där sprack chansen att nå pallen.

– Det spelar ingen roll att jag missade pallen, jag är glad ändå och åkningen kändes väldigt bra. Jag orkade hänga på hela loppet, sammanfattade Fredrik för SVT.

Sebastian Samuelsson slutade som 30:e och Jesper Nelin som 36:a.

I damtävlingen blev det en ny seger för tyska ex-längdåkaren Denise Herrmann. Hon bommade två skott i första stående men sköt fullt för övrigt och det räckte till vinst med knappa halvminutens marginal till fransyskan Braisaz som sköt fullt rakt igenom tävlingen.

Bäst av svenskorna blev Anna Magnusson som 37:a efter två bommar. Emma Nilsson blev 39:a, Mona Brorsson 40:e, Linn Persson 42:a och Elisabeth Högberg 44:a.

Samtliga resultat finns här.

 


Tävlingar och Evenemang

 20/01/2018Skid- & Yogaläger
 20/01/2018MORALOPPET 44 kmLängdåkning
 21/01/2018Hornbergsloppet 42 kmLängdåkning
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
 27/01/2018Sixten Jernberg Memorial RaceLängdåkning
 27/01/2018Harsa Ski MarathonLängdåkning
 28/01/2018Lima Skate MaratonLängdåkning
 28/01/2018StråkenloppetLängdåkning
 31/01/2018Resa till Dobbiaco Cortina med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör