Annonsör
AnnonsörAnnonser
Strax före start på Tranemo Midnight Skimarathon. FOTO: Christian Olsson.

Strax före start på Tranemo Midnight Skimarathon. FOTO: Christian Olsson.

300 åkte Tranemo Midnight Skimarathon

I onsdags arrangerade Tranemo IF Skidklubb ett seedningslopp i elljus under fina förhållanden.
300 åkare kom till start och i herrklassen delade Martin Holmstrand, Axa SC och Patrik Johansson, IFK Skövde på segern. Damklassen tog Johanna Sundström, Hestra IF, hem i stor stil.

– Efter en säsong med bra förutsättningar på vårt konstsnöspår som i år är cirka 5 kilometr långt och som helt går på elljusspår så tyckte vi det var synd att inte arrangera någon mer tävling än Tranemoloppet som vi arrangerade på trettondagen, berättar spårchefen Christian Olsson.

– Vi beslutade oss därför för cirka 3 veckor sedan att söka sanktion för ett långlopp som kvällstävling mitt i veckan, ett lite nytt grepp, fortsätter Christian.

Man hade förhoppningar om att få ihop 100-150 deltagare till start så att loppet skulle bli seedningsgrundande. Förväntningar infriades med råge då man fick sätta stopp i måndags då man nått 300 anmälda.

– Vi ville ge alla en bra skidupplevelse utan att utsätta någon för onödiga risker i för stor trängsel, berättar Olsson.

midnight_efterstart.jpg

Strax efter start. FOTO: Christian Olsson.

Natten innan tävlingen var kall och spåren som preparerades mellan 23.00 och 01.00 frös ihop fint. Dagen blev solig med fyra plusgrader och dagsmeja, men anläggningen var avstängd fram till skid- och bantest 16,30.

– Hade vi skjutit starten och bantestet ytterligare en timma så hade spåren hållit sig helt intakta hela kvällen, det största slitaget fick vi nu före start då det fortfarande var plusgrader vid skidtesterna, berättar Christian.

Strax efter start föll temperaturen under nollan och spåren frös ihop mer och mer vilket gjorde loppet till en skapligt snabb och inte alltför slitsam färd för alla deltagare.

midnight_sparen.jpg

I så här bra skick var varvningsspåren efter tävlingen. FOTO: Christian Olsson.

Tätstriden utkristalliserade sig ganska snabbt till en duo med Martin Holmstrand och Patrik Johansson som jagades av en annan duo som höll ihop ett tag, junioren Gustav Johansson, Ulricehamns IF och hemmaåkaren Erik Johansson.

Tätduon höll ihop hela vägen till mål och kompisarna Martin och Patrik delade broderligt på segern utan spurt. Junioren Gustav körde ifrån Erik de sista varven och avslutade starkt på en tredje plats endast drygt tre minuter efter de två i täten.

– Hela loppet avlöpte kanonbra och idel lovord ströddes över arrangemanget från nöjda deltagare i mål, avslutar Christian Olsson.

 

 

 

Tävlingar och Evenemang

 19/01/2018Skid- & Yogaläger
 20/01/2018MORALOPPET 44 kmLängdåkning
 21/01/2018Hornbergsloppet 42 kmLängdåkning
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
 27/01/2018Sixten Jernberg Memorial RaceLängdåkning
 27/01/2018Harsa Ski MarathonLängdåkning
 28/01/2018Lima Skate MaratonLängdåkning
 28/01/2018StråkenloppetLängdåkning
 31/01/2018Resa till Dobbiaco Cortina med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör