Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

CYKELVASAN är redan Sveriges största MTB-lopp. I år går tävlingen den 14:e augusti. Foto: VASALOPPET

CYKELVASAN är redan Sveriges största MTB-lopp. I år går tävlingen den 14:e augusti. Foto: VASALOPPET

CykelVasan går 14 augusti

Den 14 augusti är det åter dags för CykelVasan, som på två år blivit Sveriges största mountainbikelopp. Traditionerna från skidtävlingen verkar smitta av sig också på sommaren och många vill cykla i de berömda spåren mellan Sälen och Mora.

Tävlingen är – precis som Vasaloppet – en kraftmätning både för elit och motionärer. Nytt för i år är att centrum för kringaktiviteterna flyttar till Sälen och Lindvallen. SkiStar Sälen erbjuder också deltagarna ett attraktivt boendepaket torsdag – söndag för 495 kronor.
I Sälen kan deltagarna uppleva fjällvärdens unika aktivitetsvärld i form av Experium, med vågsurfing inomhus, vattenvärld, bowling och vattenrutschbana.  I boendepaketet ingår därför en badentré till Experium samt en dags LiftPass.
Det kommer också att erbjudas en rad spännande kringarrangemang. Bland annat arrangeras Barnens CykelVasa för barn upp till 10 år. På fredagskvällen berättar cykelfantasten och underhållaren Martin Stenmarck om sitt cykeläventyr i Nepal. Därefter sker invigning av CykelVasan med presentation av några av segerfavoriterna.

Cykla till start

På lördagen tar man sig enkelt med cykel från Lindvallen till starten i Sälen eller med buss till Oxberg. Efter genomfört lopp blir det återtransport med buss tillbaka från Mora till Sälen och Lindvallen. På lördagskvällen blir det sedan CykelVasan-party på Experium med buffé och underhållning på scen.
– Genom samarbetet med SkiStar Sälen kan vi tillsammans erbjuda deltagarna en ännu bättre totalupplevelse i samband med att de åker CykelVasan, både i form av upplevelser på plats i Lindvallen och genom den närhet de får ner till start på lördag morgon. Eftersom Vasaloppet ägs av Sälens IF, tillsammans med IFK Mora, känns det bra att nu kunna utöka vår närvaro och vårt engagemang i Sälenregionen, säger Vasaloppets VD Jonas Bauer till www.vasaloppetse.
– Vi är glada och stolta över att samarbeta med Vasaloppet i samband med CykelVasan 2010. Intresset för att cykla i fjällen under sommaren växer stadigt. CykelVasan är en häftig tävling som gör cykling ännu mer tillgänglig för hela familjen, precis som vår ambition är med cykling i fjällmiljö, säger SkiStar Sälens marknads- och försäljningschef Linda Morell.

CykelVasan redan störst

I CykelVasan, Sveriges största mountainbikelopp, kan man antingen välja att åka tävlings- eller motionsklass 90 km med start i Sälen och målgång i Vasaloppsmålet i Mora. Alternativt kan man cykla 30 km eller 45 km motionsklass med start i Oxberg och målgång i Mora.
CykelVasan har också blivit seedningslopp för norska Birkebeinerrittet, som går två veckor senare och redan är större än vad Vasaloppet på skidor är. I Norge är det svårt att få en startplats i Birkebeinerrittet, därför kommer det med all säkerhet betydligt flera norrmän än vad det gjorde förra året när man väl upptäcker att man kan seeda sig i Birken genom CykelVasan.
I Sverige har inte CykelVasan så många konkurrenter om att vara störst. Behovet för en riktigt stor och bra MTB-tävling såg man redan vid premiären för ett år sedan.

 

Läs också:

Tävlingar och Evenemang

 08/10/2017GålörullenRullskidor
 14/10/2017KarlskronarullenRullskidor
 19/10/2017Vasaloppsläger i toppklassLängdåkning
 28/10/2017Först på snö - TYNELL ACTIVITYLängdåkning
 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör