Annonsör
AnnonsörAnnonser
Så här stora däck jobbar inte Simon Andersson med till vardags. Då är det rullskidorna som gäller. Här kämpar Simon med klubbkompisen Oskar Svensson till vänster under Slaget om skid-Dalarna. FOTO: Johan Trygg.

Så här stora däck jobbar inte Simon Andersson med till vardags. Då är det rullskidorna som gäller. Här kämpar Simon med klubbkompisen Oskar Svensson till vänster under Slaget om skid-Dalarna. FOTO: Johan Trygg.

Det rullar på bra för Simon Andersson

En av de åkare som allra hårdast utmanar de etablerade landslagsåkarna inför VM-vintern är Falun-Borlänges Simon Andersson.
Rapporter talar om att han visat hög nivå på senaste lägret med A-landslaget.
– Det har rullat på bra i sommar. Jag gjort det jag ska, det jag har planerat, berättar Simon för Längd.se.

Vi träffar Simon i samband med ”Slaget om skid-Dalarna” mellan Falun-Borlänge och IFK Mora på en parkering utanför ICA Maxi i Borlänge. Det var tredje upplagan av ”Slaget” och efter två raka förluster lyckades nu Falun-Borlänge vinna.

Vad säger du om den här att möta IFK Mora i en prestigefylld femkamp?
 – Ett kul avbrott och inte fel att få tävla lite. Det var viktigt att vi fick vinna nu efter två förluster tidigare, säger den 23-årige dalmasen.

Och några andra tävlingar blir det inte för Simon under sommarhalvåret. Problem med löparknä gör att det inte blivit någon löpning på två somrar nu.

– Jag kan inte springa alls. Det är rullskidor och cykel som gäller i träningen, förklarar han.

simon_sedgw.jpg
Simon visade talang för Sedgeway under Slaget om skid-Dalarna. FOTO: Johan Trygg.

Det blir med andra ord väldigt mycket tid på rullskidorna för Simon.

– Jo, så är det. Jag byter ju inte löpträningen mot cykel utan cyklingen är bara ett komplement till rullskidträningen. Det går att variera träningen ganska bra ändå så det är inget jag lider av, menar Simon.

Trots det kan Simon träna på bra och det har kommit en del rapporter om att Simon visade mycket goda takter när han fick vara med på A-landslagets läger i Toblach nyligen.

– Jag hängde med A-laget bra. Det känns som ett fint kvitto inför vintern. Det är inte nu man ska vara snabb men man får ändå bekräftat att man gjort något rätt under sommaren i alla fall.

Det är inga drastiska förändringar i träningen för Simon. Han jobbar på långsiktigt men känner att det hänt saker sedan i fjol.

– Som det känns nu så är jag starkare än i fjol vid den här tiden. Klart att det varierar lite från dag till dag. Det känns som jag tagit ett steg men det får man ju se till vintern.

Världscupen och VM i Falun finns förstås i kikarsiktet för Simon. Då är tidig form önskvärt - men ändå inte allt - för Falun-Borlänge-åkaren.

– Det är viktigt att åka bra i Bruks men det är inte hela världen om det går lite sämre där. Det går att ta sig ut på världscup ändå genom Scand-cuper och så, men det är klart att det underlättar med en bra start i Bruksvallarna.

simon_smskiath14.jpg
Simon efter fjärdeplatsen på SM Skiathlon i vintras. Tre OS-åkare var före. Hellner, Nelson och Richardsson. FOTO: Johan Trygg.


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör