Annonsör
AnnonsörAnnonser
Här är banan som väntar för deltagarna i Kaiser Maximilian Lauf under lördagen. Början och avslutningen går på nästa års VM-banor i Seefeld.

Här är banan som väntar för deltagarna i Kaiser Maximilian Lauf under lördagen. Början och avslutningen går på nästa års VM-banor i Seefeld.

Ski Classics fortsätter med Kaiser Maximilian Lauf

I morgon lördag kliver världseliten på långlopp in i hetluften igen. Det är dags för 6 mil långa Kaiser Maximilian Lauf i Seefeld, Österrike - säsongens tredje deltävling. Loppet sänds direkt i Kanal 5.
Arrangörerna har jobbat extremt hårt för att den tredje upplagan av loppet ska upplevas positivt av både proffs och amatörer.
– Vi har gjort vårt bästa för att få till ett lopp som ska stanna i alla deltagares minne, säger tävlingschefen Martin Tauber.

– Vi har VM här i Seefeld nästa år och tävlingsbanan går de första 2  och sista 3 kilometerna på VM-spåren. Vi har en ny stadion där start och mål är. I övrigt har banan samma sträckning som i fjol, berättar Tauber.

Förra året drabbades loppet och deltagarna av ihållande snöfall och svåra förhållanden. I år pekar prognosen på strålande förhållanden.

– Det kommer att bli en toppendag och en fin start på nya Visma Alp Trophy-tävlingen. Det kommer också bli ett snabbt lopp med segrartid under klart under tre timmar, säger tävlingschefen.

Visma Alp Trophy är en ny del i touren där fyra deltävlingar ingår: Kaiser Maximilian Lauf - Seefeld, Österrike, La Diagonela - St Moritz, Schweiz, Marcialonga - Trentino Italien och Toblach-Cortina i Italien. Loppen går fyra veckoslut i rad.

– Visma Alp Trophy är ett naturligt steg efter att vi introducerade Visma Nordic Trophy förra säsongen. Hela touren är tuff för åkarna och skador eller sjukdom kan göra det svårt att hålla en hel säsong. Med Visma Alp Trophy som komplement till Visma Nordic Trophy bryter vi ner säsongen i två delar. Vi tror det gör det mer intressant för fansen, kommentatorerna och åkarna själva, säger Ski Classics VD David Nilsson.

Det har gått ett tag sedan man tävlade i Sgambeda i början på december. Förra årets vinnare i herrklassen på Kaiser Maximilian Lauf var Team Santanders Andreas Nygaard. Nygaard vann också Sgambeda och är en av favoriterna i morgon med sin vassa spurt.

Detsamma gäller för Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team som visade sig mycket stark när hon vann Sgambeda och hon har också visat sig mycket stark på hemmaplan efter det.

Komplett totalställning finns här.

Fakta - Kaiser Maximilian Lauf
Plats: Seefeld in Tirol, Österrike
Datum: 13 januari 2018
Distans: 60 km klassisk stil
Bergspris: 8 km Wildmoosalm
Spurtpris: 24 km Leutasch
Starttid damer: 08.45
Starttid herrar: 09.00
Livestreaming: play.vismaskiclassics.com
Livecenter: www.vismaskiclassics.com eller Visma Ski Classics PLAY app
TV: Loppet sänds i Kanal 5 08.35 - 12.15.

banprofil_KML18.jpg
Banprofil

 


Tävlingar och Evenemang

 03/08/2018KlarälvsrullenRullskidor
 18/08/2018SockenrullenRullskidor
 21/08/2018VärnamorullenRullskidor
 30/08/2018Fight for Vasan 2019Rullskidor
 15/09/2018BessemerrullenRullskidor
 25/10/2018Vasaloppsläger i toppklass Torsby skidtunnelLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör