Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Grossistföretaget Nordic Trade satsar på längdåkning med finska varumärket Yoko med bland annat skidor och stavar i sortimentet. Kikkan Randall som avslutade karriären med OS-guld i teamsprint - gjorde det med Yoko-stavar. FOTO: Yoko/Nordic Trade.
Grossistföretaget Nordic Trade satsar på längdåkning med finska varumärket Yoko med bland annat skidor och stavar i sortimentet. Kikkan Randall som avslutade karriären med OS-guld i teamsprint - gjorde det med Yoko-stavar. FOTO: Yoko/Nordic Trade.

Nordic Trade satsar på längd - igen

Efter ett antal år med fokus på cykel går grossistföretaget Nordic Trade åter in i längdbranschen, den här gången tillsammans med det anrika finska varumärket Yoko som jobbar med stavar, skidor och övriga tillbehör.
– Jag har sagt att jag inte ska ge mig in i längdbranschen igen och har egentligen inte längtat tillbaka heller men ibland dyker det upp möjligheter som man inte kan säga nej till, säger Fredrik Heikki på Nordic Trade.

– Yoko har en intressant historia men framförallt har man helt unika produkter i form av sina Optigripskidor som jag är helt övertygad om att de kommer nå en helt ny kategori av skidåkare som ingen annan produkt kan nå idag, fortsätter Fredrik Heikki.  

– Fokus kommer inte ligga på eliten i första hand utan det är bredden vi vill åt! Dessutom har Yoko ett väldigt intressant stavprogram som jag tror vi kan göra något bra med på sikt då stavmarknaden är ganska skakig idag, säger menar Heikki.

– Vi är glada att nu ha ett flerårigt avtal med Nordic Trade för distribution av vår innovativa och högkvalitativa sportutrustning i Sverige. Som varumärke ska vi öka vår närvaro på den svenska marknaden och tack vare det här partnerskapet är vi övertygade om att Yoko har hittat ett bra hem i Sverige, säger Yoko:s VD Jani Gustafsson.

– Nordic Trade är en mycket mångsidig, progressiv och resursfull distributör med stor historia och vi är stolta över att välkomna dem till Yoko-familjen, säger Jani Gustafsson.

Nordic Trade är ett grossistföretag som grundades 1984 och som i dagsläget har en varumärkesportfölj riktat främst mot cykel med varumärken såsom Ridley, Rudy Project, Sportful, Alpinestars, Selle SMP, 45nrth och IssI. Nordic Trade är baserat några kilometer från startplatsen av Vasaloppet i Sälen och har ett lager i Malung där man också sköter om logistiken åt ett antal mindre företag runt om i landet.

Siste nyheter

Frida Karlsson vann 5 kilometer skejt vid Scandic cup i Boden 20 sekunder före Linn Svahn, IFK Umeå. Bilden dock från säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Väntade juniorcupvinnare på distans

Andra dagen på Scandic cup i Boden hade distanslopp i fristil på programmet. Dagens vinnare blev: Frida Karlsson, Sollefteå skidor, Moa Hansson, Landsbro IF SK, Axel Aflodal, Offerdals SK och Emil Da...
Sebastian Samuelsson bommade bort chansen till en topplacering på jaktsstarten i  Pokljuka. FOTO: GEPA pictures/Matic Klansek.

Brorsson 16:e och Samuelsson 19:e på jaktstarten

Dagens bästa svenska insatser vid skidskyttevärldscupen jaktstart i Pokljuka stod Mona Brorsson och Sebastian Samuelsson för med 16:e och 19:e plats. Dagens vinnare blev Kaisa Mäkäräinen och Johannes...
Jens Burman hade en mardrömsupplevelse på första sträckan men tröga skidor från start. FOTO: Jon Olav Nesvold/Bildbyrån.

Nattsvart svensk stafettdag efter vallamiss

Det svenska herrlaget hade en blytung dag vid världscupstafetten i Norge. Med skidor som inte var de bästa så blev det en elfte plats. Norge spurtvann med Finn Hågen Krogh på sista före Ryssland som...