Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu är det bara en dryg vecka kvar till säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Jocke Lagercrantz.
Nu är det bara en dryg vecka kvar till säsongspremiären i Bruksvallarna. FOTO: Jocke Lagercrantz.

Stort intresse för längdpremiären i Bruksvallarna

Med en vecka kvar till den TV-sända Sverigepremiären och världscupsuttagningen riktas blickarna mot den snösäkra dalgången i västra Härjedalen.
– Vi har inte haft vädergudarna på vår sida, men vi kommer att leverera förstklassiga tävlingar som alltid, säger tävlingsledare för Bruksvallsloppet, Mikaela Sundbaum.

Några av världens bästa skidåkare kommer att vara på plats i Bruksvallarna 16-18 november och på spel står platser till att åka den första världscupstävlingen i Ruka Finland.
 
Kända namn som Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Ebba Andersson, Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk, Calle Halvarsson och Oskar Svensson finns med i startlistorna. Kanske söker de redan nu ett bra kvitto inför en säsong där VM i Seefeld är höjdpunkten.
 
I tillägg väntar internationell konkurrens från Norge, Island, Japan, Litauen, Kina, Schweiz, Madagaskar och Spanien. Även på juniorsidan väntas starka startfält. 

– Jag tror också att många av juniorerna passar på att testa sin kapacitet i seniorklasserna på fredagen, säger tävlingsledare Mikaela Sundbaum.
 
Den senaste månaden med oväntat varmt väder har gjort att tävlingarna inte kommer att genomföras på den tänkta 5 km slingan utan på en kortare bansträckning. Sprinten körs på ordinarie omtyckta och utslagsgivande banan.
 
Med lång historik har tävlingsupptakten gått i den klassiska skidorten Bruksvallarna och i år är man tillbaka i direktsändningen i SVT. Vinterstudion sänder lördag och söndag.

Siste nyheter

Nu finns Visma Ski Classics magasin Pro Skiing ute, både i tryck och digitalt, med allt inför långloppscirkusen i vinter.

Pro Skiing för säsong IX är ute nu!

Nu finns de officiella guiden, Pro Skiing, för vinterns Visma Ski Classics ute. Den är tillgänglig i både tryckt och digital version. Tidningen täcker allt du behöver veta om Visma Ski Classics inför...
IFK Umeås Jonna Sundling (tv) och Piteå elits Charlotte Kalla går i mål i finalen under sprinten vid Skandinaviska cupen i Piteå förr vintern. Denna vinter är det Östersunds SK som är som är svensk cuparrangör. FOTO: Simon Eliasson/Bildbyrån.

En månad till Skandinaviska cupen i Östersund

På uppdrag av Svenska skidförbundet står Östersunds SK som värd för säsongspremiären för Skandinavisk cup och andra deltävlingen i Volkswagen cup. Tävlingarna går vid Östersunds skidstadion 14-16 dec...
Res dig upp Moa. Du är uttagen till världscuppremiären i Ruka. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Moa Lundgren i Sveriges trupp till Ruka

Nio damer och nio herrar är uttagna av Svenska skidförbundet att representera Sverige på världscuppremiären i finska Ruka den 24–26 november. I truppen finns IFK Umeås Moa Lundgren. Förra vinterns ju...