Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sebastian Samuelsson åkte in på 14:e plats på sprinten i Pokljuka, Slovenien. Här ligger han i rygg på Martin Fourcade vid torsdagens distanslopp. FOTO: GEPA Pictures/Matic Klansek.
Sebastian Samuelsson åkte in på 14:e plats på sprinten i Pokljuka, Slovenien. Här ligger han i rygg på Martin Fourcade vid torsdagens distanslopp. FOTO: GEPA Pictures/Matic Klansek.

Samuelsson 14:e efter två bommar

Sebastian Samuelsson fortsatte att visa bra åkform men missade två skott när världscupen fortsatte med sprint i Pokljuka, Slovenien på fredagseftermiddagen.
– Jag åker som en toppåkare men skjuter som en junior, kommenterade Sebastian för SVT efter att ha slutat på 14:e plats.

Segern gick till norrmannen Johannes Thingnes Böe som sköt felfritt och vann 16 sekunder före tvåan Antonin Guigonnat, Frankrike.

Sebastian Samuelsson missade ett skott i första och ett i andra. Med bra fart i spåret innebar det en 14:e plats. Bara fransmannen Desthieux var före honom med två bommar i protokollet.

– Under minuten efter med två bom är bra. Men det är klart att ska man vara högst upp i listorna så måste man skjuta fullt, så är det bara. Men tio träff kommer någon gång, sa
Martin Ponsiluoma blev 34:a med två bom, Jesper Nelin 42:a med tre bom och Peppe Femlin 71:a med två bom.

Fransmannen Martin Fourcade hade det tungt i spåret och hade tre landsmän före sig. Med en bom blev han 24:a drygt 20 sekunder efter Samuelsson.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Simon Andersson på väg mot andra raka segern i En riktig femmil. FOTO: Skidhistoriska Sällskapet.

Titlarna försvarades på En riktig femmil i Sörskog

Precis som förra året var det Simon Andersson och Lisa K. Svensson som åkte från En riktig femmil som vinnare. – Vädret såg länge ut att bli ett bekymmer, men det blev till sist uppehåll och en fin s...
Tove Alexandersson ser fram emot VM i skidorientering som avgörs i Piteå och startar med långdistans på onsdag. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Tove Alexandersson är taggad inför hemma-VM

På onsdag inleds VM i skidorientering i Piteå med en långdistans. Den svenska storstjärnan Tove Alexandersson hoppas på fyra häftiga lopp. – Jag ser väldigt mycket fram emot tävlingarna, säger hon.
Niklas vann Skatamarksloppet utanför Boden på söndagen efter en spurt mot finländaren Viktor Mäenpää. FOTO: Magnus Östh, Visma Ski Classics.

Niklas Henriksson spurtvann Skatamarksloppet

Team Igne-åkaren Niklas Henriksson med klubbadress I19 IF vann anrika Skatamarksloppet utanför Boden på söndagen. Niklas vann det två mål långa loppet efter en spurtstrid på finländaren Viktor Mäenpä...