Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hudiksvalls IF kan bjuda på fina förhållanden när man arrangerar Volkswagen cup och Scandic cup till helgen. FOTO: Hudiksvalls IF.
Hudiksvalls IF kan bjuda på fina förhållanden när man arrangerar Volkswagen cup och Scandic cup till helgen. FOTO: Hudiksvalls IF.

Hudiksvall redo för cuptävlingar

Till helgen är det dags för cuptävlingar i Hudiksvall. Det är både den seniorcupen Volkswagen cup juniorcupen Scandic cup.
– Det är mycket fina förhållanden i Hudiksvall, trots den senaste  helgens värmebölja med regn, berättar Lasse ”Blixten” Jonsson från arrangerande Hudiksvalls IF.

Hudiksvalls IF står redo för cuptävlingarna för både  juniorer och seniorer till helgen.

– Nu är vi i uppbyggnadsfasen av Vallabyn som är en stor kostsam utmaning för de flesta arrangörer. Totalt rör det sig om ett trettiotal bodar samt uppställningsplatser åt fordon och tält, informerar Lasse Jonsson.

– Även om våran yppersta elit laddar för VM så är det för åkarna strax under en mycket viktig period framöver. Seniorer som visar bra resultat nu blir i allra högsta grad aktuella för nationell grupp vid världscupen i Falun och Scandinavisk  cupen i Madona, Lettland. Juniorerna har ju avverkat sitt VM, men är ju mitt i den nationella cupen och dom har ju även JSM i Sollefteå framför sig, säger ”Blixten”.

Totalställning i Volkswagen cup.

Totalställning i Scandic cup.

Mer info om cuphelgen finns här.

”Glada Hudik är redo att ta emot åkare och publik”, säger Lasse ”Blixten” Jonsson.
”Glada Hudik är redo att ta emot åkare och publik”, säger Lasse ”Blixten” Jonsson.

Siste nyheter

Klas Nilsson vann 7-mila 4,5 sekunder före teamkompisen Niklas Henriksson. FOTO: 7-mila. 

Nilsson spurtade ner Henriksson på 7-mila

Klas Nilsson, Skellefteå XC Club/Team Igne var starkast när det kom till avgörande på slutkilometerna av 7-mila mellan Vindeln och Robertsfors. Teamkompisen Niklas Henriksson, med klubbadress I19 IF, ...
Moa Molander Kristiansen leder damklassen Volkswagen cup nio poäng före Mia Eriksson efter helgens tävlingar i Hudiksvall. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Cupställningar efter helgens tävlingar i Hudiksvall

Efter helgens tävlingar i Volkswagens cup för seniorer och Scandic cup för juniorer toppas cuperna av följande åkare: Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK i D 21, Marcus Ruus, Åsarna IK i H 21,...