Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Medaljtrion på VM-sprinten i Seefeld. Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla och Mari Eide. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.
Medaljtrion på VM-sprinten i Seefeld. Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla och Mari Eide. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

Snöplig sprintfinal för Sverige - men silver till Stina

Stina Nilsson tog sitt femte VM-silver men sprintfinalen slutade med fall för Maja Dahlqvist, knäckt stav för Jonna Sundling och tappad fart för Stina Nilsson.
Maiken Caspersen Falla fick några meter och åkte mot guldet före Stina. Jonna missade bronset med bara en stav över upploppet.
– Jag hade gärna fajtats hela vägen in, men med lite distans tror jag att jag kommer vara nöjd, sa Stina till SVT.

Med tre vassa svenska tjejer till final fanns det förhoppning om flera medaljer. När det drog ihop sig till avgörande i finalen så såg det perfekt ut för svenskorna upp i sista motbacken när de var tätt i rygg på Maiken Caspersen Falla.

I kurvan innan nedförsbacken mot upploppet så krockade Jonna och Maja ihop och Maja gick omkull och Jonnas stav gick av. Stina klarade sig förbi precis men tappade fart och mark mot Falla och fick spurta in som tvåa.

Det snöpliga avgörandet i VM-sprinten där Maja, Jonna och Stina tappade chansen att slåss om guldet. FOTO: SVT:s sändning.
Det snöpliga avgörandet i VM-sprinten där Maja, Jonna och Stina tappade chansen att slåss om guldet. FOTO: SVT:s sändning.

Jonna var trea in på upploppet men med en stav var hon chanslös mot Mari Eide som tog bronset.

Ett riktigt snöpligt slut på VM-sprinten även om det givetvis är imponerade av Stina Nilsson att ta silver i comebacken efter skadan.

Direkt efter finalen var det mycket känslor för Stina:

– Det är mycket som kommer ikapp en, vilket resa det har varit, kommenterade hon för SVT.

– Det var verkligen inte givet att jag skulle starta i dag. Att stå här är ganska stort.

På frågan om hon hade lättnadstårar eller glädjetårar svarade hon så här:

– Jag tror det är stolthet. De ser mest snörvliga ut, men det är stolthet.

Maja Dahlqvist var förstås rejält besviken och ledsen efter finalen.

– Jag vet inte vad som hände, jag ramlade, sa hon till SVT.

Händelsen ville hon inte kommentera.

– Det får jag tänka på sen. Nu är jag sur.

Jonna sa så här om finalen:

– Det gick ju bra till sista kurvan. Det var skitsynd det som hände.

– Jag var sjukt seg i prologen. Jag trodde inte jag skulle ta mig hit, fortsatte Jonna.

För fjärde svenskan Hanna Falk tog dagen slut i kvartsfinalen där hon blev trea bakom Eide och Fähndrich. Det såg länge ut som Hanna skulle greja sig vidare men norskan och schweiziskan var snabbare över upploppet.

Officiellt resultat finns här.

Maiken Caspersen Falla försvarade sitt VM-guld från 2017. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.
Maiken Caspersen Falla försvarade sitt VM-guld från 2017. FOTO: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån.

 

Siste nyheter

Simon Andersson på väg mot andra raka segern i En riktig femmil. FOTO: Skidhistoriska Sällskapet.

Titlarna försvarades på En riktig femmil i Sörskog

Precis som förra året var det Simon Andersson och Lisa K. Svensson som åkte från En riktig femmil som vinnare. – Vädret såg länge ut att bli ett bekymmer, men det blev till sist uppehåll och en fin s...
Tove Alexandersson ser fram emot VM i skidorientering som avgörs i Piteå och startar med långdistans på onsdag. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Tove Alexandersson är taggad inför hemma-VM

På onsdag inleds VM i skidorientering i Piteå med en långdistans. Den svenska storstjärnan Tove Alexandersson hoppas på fyra häftiga lopp. – Jag ser väldigt mycket fram emot tävlingarna, säger hon.
Niklas vann Skatamarksloppet utanför Boden på söndagen efter en spurt mot finländaren Viktor Mäenpää. FOTO: Magnus Östh, Visma Ski Classics.

Niklas Henriksson spurtvann Skatamarksloppet

Team Igne-åkaren Niklas Henriksson med klubbadress I19 IF vann anrika Skatamarksloppet utanför Boden på söndagen. Niklas vann det två mål långa loppet efter en spurtstrid på finländaren Viktor Mäenpä...