Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson missar lördagens skiathlon-lopp i Seefeld. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Ebba Andersson missar lördagens skiathlon-lopp i Seefeld. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Ingen Ebba Andersson på skiathlon-loppet

Ebba Andersson haft en irritation i luftvägarna ett par dagar och missar lördagens skiathlon-lopp vid VM i Seefeld.

Tråkigt nog för Ebba Andersson själv, Sverige och alla svenska längdåkningsfans så kommer inte Ebba till start på lördagens skiathlon-lopp i Seefeld.

"Tyvärr har Ebba Andersson haft en irritation i luftvägarna ett par dagar. Hon är nu nästan återställd men väljer att avstå morgondagen tävling.” Så skriver landslagsledningen i ett pressmeddelande.

Ebba var en av de stora medaljkanditerna på damernas distanslopp under VM. Förhoppningsvis är hon dock med och fit for fight på tisdag då det är 10 kilometer klassiskt på programmet.

Följande svenska åkare kommer till start under lördagens lopp:

Damer
Charlotte Kalla, Ida Ingemarsdotter, Frida Karlsson och Evelina Settlin.

Herrar
Daniel Rickardsson, Jens Burman, Björn Sandström och Oskar Svensson.

På söndagens sprintstafett kommer Calle Halfvarsson och Viktor Thorn åka och är förstås ute efter revansch efter den individuella sprinten. Duon står över lördagens lopp och fokuserar och laddar för teamsprinten.

Vem som åker vilken sträcka av Calle och Viktor samt hur damlaget kommer att se ut i sprintstafetten presenteras lördag eftermiddag.

 

Siste nyheter

Simon Andersson på väg mot andra raka segern i En riktig femmil. FOTO: Skidhistoriska Sällskapet.

Titlarna försvarades på En riktig femmil i Sörskog

Precis som förra året var det Simon Andersson och Lisa K. Svensson som åkte från En riktig femmil som vinnare. – Vädret såg länge ut att bli ett bekymmer, men det blev till sist uppehåll och en fin s...
Tove Alexandersson ser fram emot VM i skidorientering som avgörs i Piteå och startar med långdistans på onsdag. FOTO: Svenska orienteringsförbundet.

Tove Alexandersson är taggad inför hemma-VM

På onsdag inleds VM i skidorientering i Piteå med en långdistans. Den svenska storstjärnan Tove Alexandersson hoppas på fyra häftiga lopp. – Jag ser väldigt mycket fram emot tävlingarna, säger hon.
Niklas vann Skatamarksloppet utanför Boden på söndagen efter en spurt mot finländaren Viktor Mäenpää. FOTO: Magnus Östh, Visma Ski Classics.

Niklas Henriksson spurtvann Skatamarksloppet

Team Igne-åkaren Niklas Henriksson med klubbadress I19 IF vann anrika Skatamarksloppet utanför Boden på söndagen. Niklas vann det två mål långa loppet efter en spurtstrid på finländaren Viktor Mäenpä...