Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Efter succécomebacken på VM väntar nu världscupen i Falun för Stina Nilsson. En spännande kamp mot Marken Caspersen Falla om segern i sprintvärldscupen står på spel. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.
Efter succécomebacken på VM väntar nu världscupen i Falun för Stina Nilsson. En spännande kamp mot Marken Caspersen Falla om segern i sprintvärldscupen står på spel. FOTO: Joel Marklund/Bildbyrån.

Nilsson ser fram emot en spännande kamp mot Falla i Falun

Stina Nilsson gjorde en remarkabel comeback efter sin lårskada vid världscupen i Otepää och åkte hem två guld och ett silver på VM i Seefeld.
Nu väntar världscupen i Falun och en tät kamp om segern i sprintvärldscupen med Maiken Caspersen Falla. Endast 13 poäng skiljer duon åt.
– Det blir spännande. Tävlingen i morgon kan bli mycket avgörande, säger Stina.

Efter VM har Stina landat hemma i Östersund och också haft en tid hemma hos föräldrarna i Malung innan hon tävlade i Drammen i tisdags.

Stina skadade sig vid världscupen i Otepää 19 januari. Det blev sedan rehabträning och länge ovisst om det skulle bli någon VM-start för henne.

Hur länge dröjde det innan du stod på skidor igen?
– Jag vet inte riktigt exakt. Jag borde ha en kalender att titta i. Det var på plats i Seefeld som jag åkte ett första hårt pass klassiskt för att se om jag skulle klara att åka sprintstafetten.

Fler frågor om hur rehabperioden var och hur nära VM hon kunde träna hårt vill inte Stina svara på nu.

– Det här kommer jag återkomma till efter säsongen. Nu vill jag fokusera på tävlingarna som är kvar, säger hon.

Hur går tankarna inför avslutningen på säsongen. Det är jämnt i kampen om segern i sprintcupen?
– Ja, det blir spännande. Tävlingen i morgon kan bli mycket avgörande.

Stina står på 476 poäng och Maiken Caspersen Falla på 463. En seger ger 100 poäng, en andraplats 80, en tredje 60 och sen faller det neråt med 50, 45, 40.

Stina har följt med pågående VM i skidskytte i hennes hemstad Östersund. Gårdagens spännande singelmixedstafett såg hon med intresse framför TV:n.

Hur tycker du det skulle vara om längdåkningen också skulle ha några mixstafetter i liknande stil. Till exempel samma upplägg med en kille och en tjej som åker två sträckor var eller kanske två killar och två tjejer som åker varsin sträcka?
– Jag är positiv till det. Det skulle ju bli full fart och verkligen riktig sprint, säger Stina.

Bakom Stina och Maiken ligger Maja Dahlqvist trea i totalen på sprintvärldscupen. Maja är precis 100 poäng bakom Stina. Dessutom är Ida Ingemarsdotter på sjunde plats men fin möjlighet att avancera.

Världscupsprinten i Falun i morgon har prologer från 12.00 och finalomgångarna drar igång 14.30. Tävlingarna går i fri stil

Totalställning sprintvärldscupen för damer finns här.

 

Siste nyheter

Jim Åhls Minnesfond har instiftats till minne av Jim som så tragiskt gick bort våren 2013. FOTO: Jim Åhls Minnesfond.

Dags att ansöka från Jim Åhls minnesfond

Den 16 april 2013 slutade skidåkaren Jim Åhls hjärta att slå, endast 23 år gammal. Till Jims minne har Jim Åhls Minnesfond instiftats. 2019 kommer vara sista året som fonden delar ut pengar. Den här ...
Deltagare i Nattvasan 90 åker genom Volvospåret. Idag meddelas att Vasaloppet och Volvo fortsätter samarbetet som inleddes 2015. FOTO: Vasaloppet.

Vasaloppet och Volvo förlänger samarbetet

Volvo Car Sverige fortsätter som huvudsponsor för Vasaloppet och förlänger samarbetet som inleddes 2015. Nu har anmälan till nästa års Vasalopp öppnat. – Likt oss är Vasaloppet ett av Sveriges starka...
Simon Andersson på väg mot andra raka segern i En riktig femmil. FOTO: Skidhistoriska Sällskapet.

Titlarna försvarades på En riktig femmil i Sörskog

Precis som förra året var det Simon Andersson och Lisa K. Svensson som åkte från En riktig femmil som vinnare. – Vädret såg länge ut att bli ett bekymmer, men det blev till sist uppehåll och en fin s...