Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ebba Andersson vann Janteloppet i norska Hafjell i stor stil före klubbkompisen Frida Karlsson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Ebba Andersson vann Janteloppet i norska Hafjell i stor stil före klubbkompisen Frida Karlsson. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Dubbelseger för Ebba och Frida i Norge

Ebba Andersson vann tre mil långa Janteloppet i Norge dryga en och en halv minut före Frida Karlsson. De båda Sollefteåtjejerna stod i en klass för sig.
Herrklassen vann norske femmilsvärldsmästaren Hans Christer Holund.

Ebba Andersson åkte de tre milen i Hafjell på 1.15.45 och var till exempel bara runt 17 sekunder efter Calle Halfvarsson som slutade 25:a i herrklassen.

I mål var Ebba 1.36 före Frida Karlsson. Trea och fyra var de norska skidskyttetjejerna Ingrid Landmark Tandrevol och Tiril Eckhoff som var 3.25 respektive 4.33 efter Ebba. Sen var det ett rejält hopp ner till ryskorna Natalia Nepryaeva och Anastasia Sedova som 6.36 efter Andersson.

Linn Sömskar, IFK Umeå, blev nia och skidskytten Ingela Andersson 15:e.

Hans Christer Holund vann minuten före Tomas Bucher-Johannessen som precis spurtslog Simen Hegstad Krüger. Sågnyras Calle Halfvarsson var som sagt långt efter på 25:e plats. Andre svensk var junioren William Poromaa, Åsarna IK, 6.28 efter Holund och bara knappa minuten före sambon Frida Karlsson.

Resultat finns här

 

Siste nyheter

Snart drar tredje säsongen av Snö & Tö Rullskidstour igång. FOTO: Snö & Tö.

Snö & Tö Rullskidstour drar igång 4 maj

För tredje året i rad genomförs Snö & Tö Rullskidstour med deltävlingar och Stockholms- och Upplandstrakten. – Intresset för årets tävling är stort och vi från Snö & Tö och arrangerande klubbar har s...
2015. Nästa vinter får vi se Petter i Team Ragde Eiendom.  FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Petter Eliassen till Team Ragde Eiendom

Petter Eliassen gjorde i vintras en stark comeback i Visma Ski Classics med segrar i Marcialonga, Kaiser Maximilan Lauf och Birkenbeinerrennet. Nu är Petter klar för ett nytt lag nästa vinter - Team ...
Starten på Grönklitt Hill Climb med åkare i alla åldrar. FOTO: Marcus Laggar.

Blandat startfält på Grönklitt Hill Climb

Grönklitt Hill Climb på påskdagen såg ett blandat startfält klättra upp till Toppstugan i Grönklitt. – Familjer, barn, ungdomar, tjejer, killar, utklädda och elit på samma startlinje. Glädjande och r...