Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
15-16 juni är det dags för rullskidhelg på Öland. Här en bild från en tidigare upplaga av Hamnsprinten. FOTO: Ölands Skidklubb.
15-16 juni är det dags för rullskidhelg på Öland. Här en bild från en tidigare upplaga av Hamnsprinten. FOTO: Ölands Skidklubb.

Snart dags för rullskidhelg på Öland

Ölands skidklubb arrangerar en rullskidhelg 15-16 juni med en 1,6 kilometer lång sprint på lördagen och jaktstart över 27 kilometer på söndagen.
Jaktstarten går genom kungafamiljens sommarboende på Solliden.

– Vi vill locka fler damer i år och har lagt undan 15 500 kronor till deras priser. Sammanlagt är det över 40 000 kr i prispengar fördelat mellan de olika klasserna, berättar Linus af Wåhlberg.

– Tobias Westman vann ifjol och kommer troligen för att försvara titeln i år, utmanas främst av Simon Magnusson OK Stigen och Lars Ericsson Nybro Ski. På damsidan har Erika Karlsson Nybro Ski sopat rent sedan starten 2014. Förhoppningsvis får hon en utmaning i år, fortsätter Wåhlberg.

Rullskidsprinten går på klassiska tvåor runt en bana i Borgholms hamnområde. Jaktstart går också den på klassiska tvåor utifrån lördagens resultat. Banan är tre varv över 9,5 kilometer. Dessutom finns ett motionslopp på 9,5 kilometer.

Läs mer om tävlingshelgen här.

Siste nyheter

Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...
I morgon planerar Fredrik Erixon åka sista etappen på sin resa på rullskidor mellan Karesuando och Smygehuk. Tidigare i veckan passerade han Göta kanal.

Erixon siktar sitt slutmål i Smygehuk

Den senaste veckan har Fredrik Erixon tagit sig från huvudstaden ner genom Götaland på sina rullskidor. På tisdagskvällen passerade han gränsen till Skåne och i morgon är planen att åka sista etappen...