Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I
Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: Idre Fjäll.

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö.
Några som valt ett tidigt läger i Idre är det norska juniorlandslaget som kommer att träna där 3-8 november.
– Jag har tidigare varit på Idre Fjäll som aktiv och vet vilken fantastisk bra träningsmiljö anläggningen erbjuder säger juniorlandslagstränaren Monika Körra.

Skidsäsongen närmar sig och Idre Fjäll har som vanligt laddat för en tidig skidpremiär. Den 11 oktober står anläggningen redo för en ny säsong och den medvetna satsningen med sparad snö har gett eko i skidvärlden. Intresset är stort för försäsongsträning och i november kommer ett av världens bästa landslag - det norska juniorlandslaget i längdskidåkning till Idre Fjäll.

– Strategin med sparad snö och en helhet för träningsgrupper sprider sig. Att ett av världens bästa landslag kommer till oss ser vi som ett kvitto på att vi gjort rätt satsning, säger Tommy Halvarsson marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll.

Det norska landslaget kommer med sammanlagt 20 åkare och ledare till Idre Fjäll och förlägger sitt läger där 3-8 november.
– Jag har tidigare varit på Idre Fjäll som aktiv och vet vilken fantastisk bra träningsmiljö anläggningen erbjuder säger Monika Körra, landslagstränare.

– Att tidigt få komma på snö utan att behöva lägga onödig restid är en viktig del i helheten för oss inför kommande säsong. Idre Fjäll har kunnat presentera en helhet med boende, mat och träningsmöjligheter som känns väldigt spännande, fortsätter Körra.

Till den här säsongen har Idre Fjäll sparat 195 000 kubikmeter snö som säkerställer 2,5 km längdspår till premiären den 11 oktober.
– Intresset för försäsongsträning ökar. Vetskapen om att vi kan garantera snö och bra förhållanden i oktober lockar och vi märker helt klart av att klubbar ser över att minska restiden. Dels ur ett tidsperspektiv, men även ur ett miljöperspektiv, avslutar Tommy Halvarsson.
 

Stiftelsen Idre Fjäll Idre Fjäll, en stiftelse som bildades 1965 av Älvdalens kommun och Friluftsfrämjandet, är en av Nordens största enskilda fjällanläggningar. Affärsidén bygger på att erbjuda genuina och prisvärda upplevelser året runt i äkta fjällmiljö. Den största målgruppen är familjer, följt av träningsgrupper inom idrott och företag.
www.idrefjall.se

 

Siste nyheter

Ulricehamn och Falun (bilden) blir världscuporter i Sverige 2021. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuptävlingar i Ulricehamn och Falun 2021

På Internationella skidförbundets höstmöte i Zürich den 1–5 oktober tilldelades Svenska skidförbundet två världscuphelger under säsongen 2020/2021. Svenska skidförbundets styrelse har på dagens styrel...