Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det är 11 oktober och Idre Fjäll öppnade idag 2,5 kilometer spår och bjöd på fina förhållanden. FOTO: Idre Fjäll.
Det är 11 oktober och Idre Fjäll öppnade idag 2,5 kilometer spår och bjöd på fina förhållanden. FOTO: Idre Fjäll.

Längdsäsongen är igång - på Idre Fjäll

Många längtar efter snö och fina längdspår nu.
För de som tog sig till Idre Fjäll idag så så var längtan över. Där finns nu 2,5 kilometer preparerat spår.
– Vi har haft en fantastisk dag här på Idre Fjäll med solsken och temperatur runt nollan, berättar Alexander Neimert från Idre Fjäll.

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Redan idag så öppnade man alltså 2,5 kilometer spår.

– Det har varit stort intresse från allmänheten och många glada miner ute i spåret, säger Alexander Neimert från Idre Fjäll och fortsätter;

– Vi är idag först i Sverige med 2,5 kilometer preparerade längdspår och till nästa fredag, den 18 oktober, öppnar vi upp hela 5 kilometer.
 
Håll till godo med några härliga bilder här nedan från spåret på Idre Fjäll idag den 11 oktober. FOTO: Idre Fjäll.

idre_191011_5.jpg

idre_191011_4.jpg

idre_191011_3.jpg

idre_191011_2.jpg

idre_191011_1.jpg

 

Siste nyheter

Ebba Andersson ser fram emot världscupsäsongen som drar igång i Ruka, Finland om drygt två veckor. FOTO: Bildbyrån/Simon Hastegård.

Ebba Andersson är redo för säsongsstarten

Ebba Anderssons chans till en individuell medalj på VM i vintras försvann med luftrörsproblem i inledningen av mästerskapet. Guldet på stafetten blev förstås ett fint plåster på såren. Inför kommande...
Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sylvasst startfält på långloppspremiären i Grönklitt

Redan på lördags 16 november drabbas gräddan av den svenska långloppseliten (och några norrmän) samman på långloppspremiären i Grönklitt. – Banan ser fantastiskt fin ut just nu på konstsnöspåret och ...
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Norsk dubbel på Supersprinten i Östersund

De norska favoriterna Ludvig Sögnen Jensen och Marte Nordlunde klarade favoritskapet och vann Supersprinten i Östersund. Flera svenska åkare visade dock fin form och IFK Umeå-duon Marcus Grate och Li...