Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport.
På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilometer. Hon tog därmed sin första individuella SM-medalj som senior och den kom alltså inte med skidor på fötterna.

Tävlingen avgjordes på gräsunderlag som var blött efter ett lättare snöfall. Fem varv på en tvåkilometers bana.
Moa satte färg på loppet genom att direkt från start gå upp i täten och hålla ett högt tempo. Hennes taktik att inte bjuda in för många i loppet lyckades bra.

Den enda som kunde följa Moa var Samrawit Mengsteab från Hälle IF i Göteborg som också var den som tog hem guldet. Hon gick upp i täten efter fyra kilometer och höll sedan den positionen in i mål. Segermarginalen blev åtta sekunder. Samrawit Mengsteab vann för övrigt 5 000 meter på Finnkampen i år och är sverigetvåa på 10 000 meter på bana.Trea blev Sara Holmgren, Örgryte, 27 sekunder efter Lundgren.

Placeringar på Terräng-SM värderas högt när laget till nordiska mästerskapen i terräng tas ut i veckan, men när den tävlingen avgörs i november har Moa Lundgren siktet helt inställt på den kommande skidsäsongen.

Resultat från Terräng-SM finns här.

Siste nyheter

Linn Svahn visade med eftertryck att hon kan mer än att åka fort på sprint med dagens seger på Idre Fjäll. FOTO: Lasse Jonsson.

Linn Svahn vann sekundstrid på Idre Fjäll

Östersunds SK:s förstaårssenior Linn Svahn vann en tät sekundstrid på damernas 10 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup på Idre Fjäll. Moa Olsson, Falun Borlänge SK och Sofia Henriksson, Piteå elit v...
Fredrik Andersson spurtade i mål som vinnare på 15 kilometer klassiskt i Idre på fredagsförmiddagen. FOTO: Från Svenska skidförbundets livesändning.

Fredrik Andersson klar vinnare i Idre

Sollefteå skidors Fredrik Andersson vann 15 kilometer klassisk stil vid Volkswagen cup i Idre efter ett övertygande lopp. Fredrik vann 15,6 sekunder före Simon Andersson, Falun Borlänge SK. – Jag had...