Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Idag lanserar Visma Ski Classics My Pages för både proffs och motionärer. FOTO: Visma Ski Classics.
Idag lanserar Visma Ski Classics My Pages för både proffs och motionärer. FOTO: Visma Ski Classics.

Visma Ski Classics lanserar könsneutral ranking!

Idag öppnar Visma Ski Classics MyPages på www.vismaskiclassics.com, ett stort steg i tourens ambition att ansluta teamåkare och motionärer. På MyPages kan alla skidåkare som deltar i Visma Ski Classics lopp och Challengers-evenemang skapa ett konto för att hålla reda på sina resultat, samla diplom och pins samt se sin egen SC-ranking.
SC Ranking är den nya liveuppdaterade internationella rankingen som är unik när eftersom man kombinerar damer, herrar, proffs och motionärer på en enda lista.

Etta i den nya rankningen vid lanseringen är Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team, strax före Tord Asle Gjerdalen Team Ragde Eiendom. Över 30 000 skidåkare från mer än 50 länder kan från första dagen hitta sin ranking genom att skapa ett konto på MyPages.

– Vi har arbetat med MyPages och SC Ranking-projektet i några år bakom kulisserna och är stolta över att lansera det nu inför den tionde säsongen av Visma Ski Classics. Den nya universella SC Rankingen som baseras på individens tid i förhållande till vinnare av deras eget kön gör det möjligt att skapa en enda ranking för både damer och herrar, säger David Nilsson, Visma Ski Classics VD, och fortsätter;

– Eftersom SC Ranking inte bara visar eliten utan också inkluderar alla motionärer är vår förhoppning att det kommer att motivera många att göra en extra träningspass och åka ett lopp till för att öka deras välbefinnande. Lanseringen av MyPages är en del av vår vision att skapa en värld av långloppsskidåkning.

MyPages
Visma Ski Classics nya community för proffs och motionärer. Det är gratis att skapa ett konto och i profilen kan användarna se sina Visma Ski Classics-resultat, samla pins, skriva ut diplom, analysera egna resultat med vänner i SC-rankningssystemet och samla bonusar för att använda i Visma Ski Classics e-shop.

SC Ranking
SC Ranking-poängen beräknas på den procentuella tiden en skidåkare ligger bakom vinnartiden för deras kön med ett exponentiellt fall av poäng. De bästa 20 poängsresultaten de senaste 24 månaderna räknas med totaltpoängen. Den åkare med flest totalpoäng kommer att ha vara rankad etta. I ett Visma Ski Classics Pro Tour-lopp får vinnande herr och dam 2 000 000 poäng, i ett Challengers-lopp samlar vinnarna 500 000 poäng. Det är möjligt att filtrera rankningslistan baserat på kön, nationalitet och åldersgrupp, finns en skidåkares plats i en skapad undergrupp. Det är också möjligt att skapa din egen favoritlista genom att välja dina vänner och förebilder för att jämföra dig mot.

sc_ranking.jpg

Resultat och diplom
När du genomfört ett Visma Ski Classics-evenemang kopplas loppresultatet automatiskt till användarprofilen på MyPages. Därefter kan användaren visa, skriva ut och dela ett digitalt diplom och se nyligen mottagna pins.

sc_diplom.jpg

Pins
Digitala pins skapas baserat på olika variabler såsom genomförda lopp, tider, hastighet, geografi etc. och kombinationer därav. "Alla pins" visar vilka pins som finns att samla in och "Mina pins" visar vilka pins en användare redan har samlat in. Genom att klicka på pinset ser du kriterierna för varje pins. Pinsen kan markeras som favoriter för att skapa din egen lista med utmaningar du vill fullborda. Nya samlarens kommer att släppas kontinuerligt...

sc_pins.jpg

sc_nypages.jpg

Siste nyheter

Linn Svahn visade med eftertryck att hon kan mer än att åka fort på sprint med dagens seger på Idre Fjäll. FOTO: Lasse Jonsson.

Linn Svahn vann sekundstrid på Idre Fjäll

Östersunds SK:s förstaårssenior Linn Svahn vann en tät sekundstrid på damernas 10 kilometer klassiskt vid Volkswagen cup på Idre Fjäll. Moa Olsson, Falun Borlänge SK och Sofia Henriksson, Piteå elit v...
Fredrik Andersson spurtade i mål som vinnare på 15 kilometer klassiskt i Idre på fredagsförmiddagen. FOTO: Från Svenska skidförbundets livesändning.

Fredrik Andersson klar vinnare i Idre

Sollefteå skidors Fredrik Andersson vann 15 kilometer klassisk stil vid Volkswagen cup i Idre efter ett övertygande lopp. Fredrik vann 15,6 sekunder före Simon Andersson, Falun Borlänge SK. – Jag had...