Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Linn Persson, Elvira Öberg, Mona Brorsson och Hanna Öberg efter tredjeplatsen på världscupstafetten i Östersund. FOTO: Bildbyrån/Johanna Lundberg.
Linn Persson, Elvira Öberg, Mona Brorsson och Hanna Öberg efter tredjeplatsen på världscupstafetten i Östersund. FOTO: Bildbyrån/Johanna Lundberg.

Hanna Öberg tappade ledningen - Sverige trea

Hanna Öberg gick ut i ledning på sista sträckan vid världscupstafetten i Östersund. Med tre bom i liggande var hon plötsligt på fjärde plats. Med fem snabba träff i stående var hon tillbaka i matchen men Hanna fick ge sig mot Schweiz i kampen om andraplatsen och gled i mål som trea.

Linn Persson öppnade stafetten bra med fullt i liggande. Trots tre bom i stående växlade hon trea. Debuterande Elvira Öberg åkte strålande på andra sträckan trots en bom i både liggande och stående så växlade hon ut Mona Brorsson i ledning med 5,5 sekunder.

– En otrolig känsla att ligga på bana ett och skjuta. Jag visste att det är tufft men jag lyckades hålla fokus då bendarren var på väg. Det tog lite tid men jag lyckades sätta skotten, kommenterade Elvira Öberg sitt lopp för SVT Sport.

Brorsson inledde med alla träff i det liggande och var då precis bakom Norges Tiril Eckhoff. Med fullt skytte i stående kunde hon gå ut i ledning på spurtvarvet och växlade ut Hanna Öberg i ledning med 2,2 sekunder för Norge.

Chansen till seger för Sverige rann iväg när Hanna Öberg bommande tre skott i liggande. Fem snabba träff i stående gjorde att hon gick ut tio sekunder efter Norges Marte Olsbu Röiseland på slutvarvet men Hanna kunde inte närma sig utan gick en kamp mot Schweiz om andraplatsen där Lena Häcki var starkare än Hanna på slutet.

Norge vann till slut med en marginal på 8,5 sekunder till Schweiz som var knappt två sekunder före Sverige och med Tyskland som fyra ytterligare fem sekunder bakom. En riktigt tight stafett med andra ord.

Liveresultat finns här.

 

Siste nyheter

Tove Alexandersson med Jerringpriset på Idrottsgalan. FOTO: Bildbyrån/Jesper Zerman.

Jerringpriset till Tove Alexandersson

Det var Tove Alexanderssons kväll på Idrottsgalan i Globen. Orienteraren och skidorienteraren Tove blev utsedd till Årets kvinnliga idrottare och i kamp med Stina Nilsson röstades hon fram till vinnar...
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Femteplatser för Linn Svahn och Oskar Svensson

Två femteplatser blev svenskt facit på sprinten i Oberstdorf, Tyskland under för-VM. Både Linn Svahn och Oskar Svensson tog sig till final men där räckte inte krafterna för att slåss om pallplatserna...