Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Kläbo som väntat vinnare före Chanavat, till vänster, och Taugböl. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.
Kläbo som väntat vinnare före Chanavat, till vänster, och Taugböl. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Patrick Steiner.

Kläbo vann precis för Chanavat - Häggström nia

Herrarnas sprintfinal i Davos slutade med en ny triumf för Johannes Hösflot Kläbo. Men norrmannen utmanades hårt av fransmannen Lucas Chanavat som var fem hundradelar efter. Tredjeplats och sin första pallplats i världscupen blev det för norrmannen Håvard Solås Taugböl.

Fem av sex svenska herrar tog sig vidare från kvalet. Bäst placerad blev Johan Häggström som nia. Piteå elit-åkaren var snubblande nära att ta sig till final. Sex hundradelar fattades mot amerikanen Simeon Hamilton semin.

Häggström åkte tufft och offensivt och imponerade inte minst i kvarten när han tog andraplatsen efter fransmannen Jouve efter en bra sista kurva där han bland annat styrde ut Sergey Ustiugov.

Johan Häggström var snubblande nära final i Davos. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/PAtrick Steiner.Johan Häggström var snubblande nära final i Davos. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/PAtrick Steiner.

Teodor Peterson var tolva i kvalet gick vidare på tid från kvarten men i semin fanns inte krafterna när farten trissades upp på sista varvet. Peterson slutade tolva.

Anton Persson och Marcus Grate fick ge sig i sina kvartfinaler som treor men fick fina placeringar som 13:e och 14:e. Olle Jonsson var sist i sin kvart och blev 28:a. Oskar Svensson åkte ut i kvalet som 53:a.

Resultat finns här.

Siste nyheter

Tove Alexandersson med Jerringpriset på Idrottsgalan. FOTO: Bildbyrån/Jesper Zerman.

Jerringpriset till Tove Alexandersson

Det var Tove Alexanderssons kväll på Idrottsgalan i Globen. Orienteraren och skidorienteraren Tove blev utsedd till Årets kvinnliga idrottare och i kamp med Stina Nilsson röstades hon fram till vinnar...
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Femteplatser för Linn Svahn och Oskar Svensson

Två femteplatser blev svenskt facit på sprinten i Oberstdorf, Tyskland under för-VM. Både Linn Svahn och Oskar Svensson tog sig till final men där räckte inte krafterna för att slåss om pallplatserna...