Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Hanna Öberg på pallen i Hochfilzen tillsammans med segraren Tiril Eckhoff och trean Ingrid Landmark Tandrevold. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Jasmin Walter.
Hanna Öberg på pallen i Hochfilzen tillsammans med segraren Tiril Eckhoff och trean Ingrid Landmark Tandrevold. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Jasmin Walter.

Hanna Öberg tvåa i Hochfilzen

Från startposition fem klättrade Hanna Öberg till andra plats på jaktstarten i Hochfilzen, Österrike. Vann gjorde Norges Tiril Eckhoff.
– Jag känner att den här veckan har varit ett steg i rätt riktning sett till prestation och form, kommenterade Hanna för SVT Sport.

Öberg sköt två bom men den räckte ändå hela vägen till pallen. På sista skyttet satte Hanna alla skott, på bara 19 sekunder. Det gav henne andra position ut på slutrundan med lite drygt tio sekunders marginal ner till norska Ingrid Tandrevold på tredje plats.

– Jag spanade lite mot storskärmen och såg att jag hade tio sekunder till Ingrid, då kändes det bra, sa Öberg till SVT Sport.

I mål var hon 14 sekunder före Tandrevold och 25,8 sekunder efter segrande Tirill Eckhoff, Norge, som sköt fullt.

De andra svenska tjejer klättrade i listan under jaktstarten: Linn Persson tog en plats till 20:e, Elvira Öberg gick från 27:e till 23:e, Mona Brorsson plockade från 29:e till 16:e och Elisabeth Högberg klev upp från 48:e till 42:a plats.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Tove Alexandersson med Jerringpriset på Idrottsgalan. FOTO: Bildbyrån/Jesper Zerman.

Jerringpriset till Tove Alexandersson

Det var Tove Alexanderssons kväll på Idrottsgalan i Globen. Orienteraren och skidorienteraren Tove blev utsedd till Årets kvinnliga idrottare och i kamp med Stina Nilsson röstades hon fram till vinnar...
Oskar Svensson visade form som femma på sprinten i Oberstdorf. FOTO: Bildbyrån/Mathias Bergeld.

Femteplatser för Linn Svahn och Oskar Svensson

Två femteplatser blev svenskt facit på sprinten i Oberstdorf, Tyskland under för-VM. Både Linn Svahn och Oskar Svensson tog sig till final men där räckte inte krafterna för att slåss om pallplatserna...