Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Rost på väg mot seger i OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Erik Rost på väg mot seger i OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Erik Rost och Isabel Salén vinnare i Grönklittsterrängen

Erik Rost, Alfta-Ösa OK och Isabel Salén, IFK Mora OK, vann OBS-tävlingen i skidorientering i Grönklitt på lördagen. Sprint stod på programmet och det blev sekundfighter i både herr- och damklassen.

Eftersom mildväder följts av kyla så bar skaren bra i terrängen och åkarna hade möjligheten att gena på många ställen. Just en gening var enda misstaget för Rost i herrklassen.

– Jag är nöjd med loppet. Jag missade lite när jag skulle gena på en sträcka. Annars gick det bra hela vägen, kommenterande Rost som vann ynka tre sekunder före IFK Moras Andrey Lamov.

– Det gick bra, Jag gjorde ett bra lopp tycker jag, sa Lamov.

Det blev IFK Mora även på tredje plats genom Linus Rapp som hade nio sekunder upp till vinnaren.

På damsidan blev det trippel IFK Mora OK. Isabel Salén vann sekundfighten mot sina klubbkompisar Magdalena Olsson och Hanna Eriksson. Segermarginalen var sju sekunder till Olsson. Eriksson var 14 sekunder efter på tredjeplatsen.

Isabel Salén på väg mot sista kontrollen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.Isabel Salén på väg mot sista kontrollen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

– Jag gjorde ett bra lopp och det var kul. Det är lite speciellt när det är så kort bana och när det gick att gena så mycket på skaren, berättade Salén.

Fyra i damklassen blev Lisa Larsen, Alfta-Ösa OK. Den förre landslagslängdåkaren var 20 sekunder bakom Salén.

Resultat finns här.
 

 

Siste nyheter

Torsby skidtunnel blir platsen för ett öppet Värmlands-DM på skidor på lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Öpppet DM avgörs i Torsby skidtunnel

Nu på lördag 1 februari är det stor skidfest i Torsby skidtunnel. Ett öppet DM avgörs för alla åldrar – från yngsta ungdomsklassen till seniorer. – Det är viktigt att tävlingar blir av och här har vi...
Att få banorna redo för USM har varit en utmaning för Matfors SK inför USM. Nu står dock banan redo. FOTO: Matfors SK.

Matfors är redo för USM

Om en dryg vecka är det dags för Matfors SK att att arrangera sitt största evenemang någonsin då man står värd för USM på längdskidor. Banan ligger redo för åkarna och det mesta är i ordning men det h...
Tove Alexandersson med Jerringpriset på Idrottsgalan. FOTO: Bildbyrån/Jesper Zerman.

Jerringpriset till Tove Alexandersson

Det var Tove Alexanderssons kväll på Idrottsgalan i Globen. Orienteraren och skidorienteraren Tove blev utsedd till Årets kvinnliga idrottare och i kamp med Stina Nilsson röstades hon fram till vinnar...