Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sindre Björnestad Skar, Lucas Chanavat och Johan Häggström på pallen i Dresden. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.
Sindre Björnestad Skar, Lucas Chanavat och Johan Häggström på pallen i Dresden. FOTO: Bildbyrån - GEPA PICTURES/Philipp Brem.

Första pallplatsen för Johan Häggström

Johan Häggström gjorde karriärens bästa resultat när han slutade trea på stadssprinten i Dresden. Fransmannen Lucas Chanavat vann före norrmannen Sindre Björnestad Skar.
– Sjukt många år man jobbat så galet hårt och då är det extra härligt när man får sådana här resultat av det, säger han till SVT Sport.

Häggström var 20:e man i prologen men sedan vaknade han verkligen till. Han vann sin kvartsfinal närmast före Marcus Grate. Han var sedan klar tvåa bakom Skar i andra semin.

I finalen låg han bra med från start bakom Chanavat och Skar. Han utmanades bakifrån på upploppet men höll undan för fyran Pål Tröan Aune.

Tidigare har 27-årige Häggström som bäst en femteplats från Lenzerheide tidigare i vinter.

Marcus Grate slutade som tia, Teodor Peterson som13:e och Oskar Svensson på 15:e.

Resultat finns här.

 

Siste nyheter

Torsby skidtunnel blir platsen för ett öppet Värmlands-DM på skidor på lördag. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Öpppet DM avgörs i Torsby skidtunnel

Nu på lördag 1 februari är det stor skidfest i Torsby skidtunnel. Ett öppet DM avgörs för alla åldrar – från yngsta ungdomsklassen till seniorer. – Det är viktigt att tävlingar blir av och här har vi...
Att få banorna redo för USM har varit en utmaning för Matfors SK inför USM. Nu står dock banan redo. FOTO: Matfors SK.

Matfors är redo för USM

Om en dryg vecka är det dags för Matfors SK att att arrangera sitt största evenemang någonsin då man står värd för USM på längdskidor. Banan ligger redo för åkarna och det mesta är i ordning men det h...