Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Alliansloppet blir en del av Visma Ski Classics nya Challengers-koncept. FOTO: Alliansloppet.
Alliansloppet blir en del av Visma Ski Classics nya Challengers-koncept. FOTO: Alliansloppet.

Alliansloppet blir Challenger-event

Alliansloppet i Trollhättan är världens största rullskidlopp som samlade runt 1300 deltagare 2018.
Nu blir Alliansloppet en del av Visma Ski Classics nya Challengers-koncept.

Alliansloppet samlar alltid många av världens bästa långdistansskidåkare och även starka världscupåkare. Den relativt enkla banan passar också perfekt till nybörjare och motionärer för att delta i som första rullskidlopp. Evenemanget var också den det förstaseedningsloppet på rullskidor till Vasaloppet.

– Vi är stolta över att kunna meddela Alliansloppet som en del av Visma Ski Classics Challengers. Många av våra teamåkare och även motionärer åker årligen Alliansloppet, vilket gör det väldigt naturligt att välkomna detta stora evenemang som en del av Visma Ski Classics-världen. Vi ser fram emot att göra långloppsskidåkning till en åretruntsport, säger David Nilsson, VD Visma Ski Classics.

– Alliansloppet, som världens största rullskidlopp, välkomnar varmt Visma Ski Classics till Trollhättan. Vinter- och sommarsäsongen möts äntligen! Säger Magnus Larsson från Alliansloppet.

– Vi talade för flera år sedan med David Nilsson om att ha ett rullskidlopp som en del av Visma Ski Classics och det känns perfekt att se detta bli verklighet. Alliansloppet har varit en föregångare och arbetat hårt för att erbjuda största möjliga synlighet och exponering för långloppsåkare på sommaren. Marknadsföringen av längdåkning är mycket viktigt för en sport som för länge varit begränsad till en säsong, fortsätter Magnus Larsson.

Läs mer om Alliansloppet på www.alliansloppet.se

 

Siste nyheter

Anders Edvinsson valdes till ny ordförande Östersunds SK på tisdagskvällen.

Hemvändare tar över klubban i Östersunds SK

Under tisdagskvällen hade Östersunds SK årsmöte på Östersunds skidstadion. Vid årsmötet valdes Anders Edvinsson till ordförande som därmed återvänder till sin moderklubb. Under kvällen hyllades även ...
Fredrik Erixon startade dagen med ett frukostsnack med Thomas Wassberg innan han gav sig iväg mot Sveg i regn och rusk.

Möte med Wassberg och regn och rusk för Erixon

Fredrik Erixon fortsätter sin väg genom Sverige på rullskidor. De senaste dagarna har det dock varit tungt med mycket regn och rusk. I morse träffade han Thomas Wassberg i Åsarna innan färden bar vid...