Annonsör
AnnonsörAnnonser
Nu lanserar Amer Sports, med varumärkena Salomon och Atomic, Prolink som är kompatibelt med NNN. FOTO: Amer Sports.

Nu lanserar Amer Sports, med varumärkena Salomon och Atomic, Prolink som är kompatibelt med NNN. FOTO: Amer Sports.

Amer Sports lanserar Prolink

Nu ger Amer Sports, med varumärkena Salomon och Atomic, längdskidåkaren möjlighet att fritt välja pjäxor och bindningar baserat på personliga preferenser. Det nya systemet Prolink är kompatibelt med det andra dominerande bindningssystemet på marknaden.
– Vi är mycket glada att kunna underlätta för alla längdåkare, som nu inte behöver ta hänsyn till bindningssystem när de väljer pjäxor, säger Karl Zeitz, försäljningschef för längd på Amer Sports i Sverige.

Under en lång tid har det funnits två dominerande system för bindningar på marknaden för längdskidåkning. De har inte passat ihop med varandra och därför har skidåkare som trivts bäst i Salomons pjäxor, med sin suveräna passform, varit hänvisade till SNS-systemet.

Nu lanserar Amer Sports Prolink, en bindning som är kompatibel med det andra dominerande bidningssystemet på marknaden. Längdåkaren kan nu fritt välja pjäxor, eftersom bindningssystemet inte längre styr valet. SNS ger god kontroll och stadga, medan Prolink-systemets främsta egenskap är en suverän snökänsla genom en nära kontakt och koppling mellan pjäxa och bindning. En känsla som förstärks av att bindningen monteras direkt på skidan.

Salomon kommer att erbjuda ett komplett utbud av pjäxor och bindningar i både SNS och Prolink. Pjäxorna är exakt de samma vad gäller passform, egenskaper och design. Den enda skillnaden är yttersulan som passar antingen med SNS- eller Prolink-bindningar. Båda bindningarna har samma monteringshål. Alla Salomons längdskidor kommer nu också förborrade. Det innebär att monteringen av bindningen är mycket enkel och att bindningen hamnar i optimal position. Åkaren kan dessutom känna sig säker på att bindningen alltid sitter fast som den ska.

Prolink är utvecklat gemensamt av Salomon och Atomic som garanterar kvalitet och kompatibilitet. De nya pjäxorna och bindningarna, samt förborrade skidor, finns i butik från och med januari 2016.

prolink_460.jpg


Amer Sports säljer produkter inom sportsegmentet och har en rad internationella varumärken i portföljen, såsom Salomon, Wilson, Atomic, Arc'teryx, Mavic, Suunto och Precor. Tekniskt avancerade produkter som förbättrar prestationer och ger en bättre upplevelse vid sport- och friluftsaktiviteter. Amer Sports är börsnoterade på Nasdaq OMX i Helsingfors.

 


Tävlingar och Evenemang

 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 01/01/2018Kinesiska VasaloppetLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 06/01/2018FöllingeloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör