Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anders Södergren kommer till start i Alliansloppet 23 augusti. FOTO: Team LeasePlan Go.
Anders Södergren kommer till start i Alliansloppet 23 augusti. FOTO: Team LeasePlan Go.

Anders Södergren åker Alliansloppet

Anders Södergren är klar för Alliansloppet och blir en av utmanarna till Vasaloppsvinnaren John Kristian Dahl.
Södergren som siktar mot VM i Falun men gör det utanför landslaget i norska Team LeasePlan Go blir förstås en publikmagnet i Trollhättan 23 augusti.

Alliansloppet fortsätter att locka ett mycket starkt startfält med åkare från de bästa långloppsteamen. Förutom Södergren är det också klart att finländaren Sami Jauhojärvi kommer tillbaka till Alliansloppet där han blev xx i fjol.

Jauhojärvi blev ju som bekant olympisk mästare i sprintstafett tillsammans med Iivo Niskanen i vintras.

I år har Alliansloppet satt ett tak på 1000 åkare. Men eftersom intresset är så stort för loppet, som ju är seedningsgrundande för Vasaloppet, kan det bli två lopp i framtiden.

– Det blir inte i år men kanske nästa år. Ett slag ”Öppet Spår” men med start samma dag, berättar Magnus Larsson från Alliansloppet.

I år utökas för övrigt Alliansloppet med ytterligare ett arrangemang. Redan onsdagen 20 augusti drar man igång med en löptävling över distanserna 8 och 16 kilometer. På torsdagen blir det rullskidsprint som ingår i Ski Team Sweden Roll Cup, på fredagen gäller backsprint på rullskidor.

Alliansloppet går sedan som final på lördag 23 augusti och gäller också som final rullskidcupen. Loppet kommer precis som i fjol att sändas i TV. Den här gången i kanal 12.

Läs mer om Alliansloppet här.

Siste nyheter

I Fantasy Biathlon kan du starta ditt eget skidskytte-team med 15 åkare och öka spänningen än mer när du följer skidskyttetävlingarna från Nove Mesto.

Fantasy World Cup Nove Mesto: Minst 150 euro i priser!

I samband med världscupen i skidskytte i Nove Mesto så har du nu möjlighet att skapa ditt eget skidskytte-team och få än mer spänning när du följer tävlingarna. Sponsrat inlägg från Zweeler Fantasy S...
Moa Molander Kristiansen ledar Volkswagen cup en poäng före Maria Nordström. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Moa och Gustaf leder Volkswagen cup

Efter helgens tävlingar i Östersund, som både var deltävling i Skandinavisk cup och Volkswagen cup, så leder Moa Molander Kristiansen, Falun Borlänge SK och Gustaf Berglund, IFK Mora SK den svenska se...
Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger vid världscupstafetten i Hochfilzen. FOTO: GEPA pictures/ Hans Osterauer.

Sverige världscupvinnare - med reservlag

Sebastian Samuelsson förde Sverige till seger på världscupstafetten i Hochfilzen. Det blev spännande när Sebastian fick använda ett extraskott i sista skjutningen. Men Samuelsson åkte ifrån Norges Ch...