Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anna Dyvik lämnar Falun Borlänge SK inför OS-vinterns och går till en annan dalaklubb - IFK Mora SK. FOTO: IFK Mora SK.
Anna Dyvik lämnar Falun Borlänge SK inför OS-vinterns och går till en annan dalaklubb - IFK Mora SK. FOTO: IFK Mora SK.

Anna Dyvik till IFK Mora skidklubb

Anna Dyvik, 22, väljer att byta klubb inför OS-vintern. Dyvik tar steget från Falun Borlänge SK till IFK Mora skidklubb.
– Jag kände för att testa något nytt nu, säger Anna. Samtidigt med Anna byter också hennes klubbkompisar Karl-Johan Dyvik, 23, Gustav, 25, och Jonas Eriksson, 20, till IFK Mora skidklubb.

– Jag var jättenöjd i Falun Borlänge men både jag, Gustav och Kalle kände för att testa något nytt och eftersom jag kommer från Leksand känner jag inte att jag är bunden åt något håll. Nu blir det andra sidan av Siljan istället, säger Anna.

Anna som hade en fantastisk säsong i vintras med två guld på U23-VM i USA och sedan blev uttagen till det svenska VM-laget. Inför kommande säsong är Anna med i landslagets träningsgrupp 1.

– Vi har haft ett läger med A-laget hittills och träningen har börjat bra, säger Anna.

Redan idag bär det i väg på nästa läger. Nu väntar en veckas träning på snö i Sognefjäll med landslaget.

Hur går tankarna inför vintern?
– Det är OS som är mitt stora fokus. Jag har friplats på världscupen innan jul så det känns bra. Jag kan få en väldigt bra ingång på säsongen. Jag hoppas göra många bra lopp där, säger Anna.

Friplatsen till världscupen fick Anna genom totalsegern i Skandinaviska cupen i vintras.

Ytterligare tre åkare från Falun Borlänge tar alltså steget till IFK Mora skidklubb samtidigt som Anna. Det är Annas bror Karl-Johan Dyvik samt bröderna Gustav och Jonas Eriksson. Gustav som är sambo med Anna.

– Vår strategi är att vara Sveriges bästa skidklubb. Det gäller inte bara elitverksamheten. Men att vi knutit till oss dessa åkare stärker givetvis vår position i skid-Sverige, säger IFK Mora skidklubbs ordförande Tomas Bredberg.

– Vi jobbar för att ha en bra elitverksamhet. Vi har haft en stabil elittrupp men nu har vi spetsat till den ytterligare, fortsätter Bredberg.

– I och med att våra två landslagsåkare Martin Johansson och Johan Edin valt att avsluta sina elitkarriärer så vill vi förstärka vår trupp, avslutar Tomas.

De tre nyförvärven förutom Anna är alla mycket lovande åkare med stor utvecklingspotential. Karl-Johan och Gustav är med i landslagets träningsgrupp 2. Jonas är med i landslagets nya träningsgrupp 3 som ersatt juniorlandslaget.

Ytterligare en senioråkare ansluter till IFK Mora skidklubb. Det är Martin Herbert, 21, som kommer från Sundbybergs IK. Martin är också han en lovande åkare med sin första seniorsäsong bakom sig.

 

Siste nyheter

Linn Sömskar tillsammans med Olga Letucheva och Alena Prochazkova efter sprintfinalen i italienska Trento. FOTO: Svenska skidförbundet.

Sömskar och Ekberg på pallen i Trento

Under fredagens supersprint i rullskidvärldscupen i Trento, Italien blev det två svenska andra platser genom Linn Sömskar och Johan Ekberg.