Annonsör
AnnonsörAnnonser
Artikkelarkiv - historisk

Marie Laure Brunet, Tora Berger och Helena Ekholm. Foto: NordicFocus

Marie Laure Brunet, Tora Berger och Helena Ekholm. Foto: NordicFocus

Äntligen medalj för Ekholm! Tog brons i VM

Efter flera tävlingar då hon hamnat alldeles utanför pallen så slog Helena Ekholm idag till med en tredjeplats. - Efter att ha varit fyra, fyra femma känns det som en otrolig lättnad. Jag är jätteglad, säger Ekholm till TV4.

I ett soligt och sedvanligt fullsatt Ruhpolding skulle den regerande världsmästarinnan i distans, Helena Ekholm, försöka försvara sin titel.

Dagens favorit var såklart Magdalena Neuner, som vunnit nästan hälften av alla lopp hon startat i. Och som i år, hennes sista säsong, varit bättre än någonsin på skjutvallen. Såklart var även Darya Domracheva favorittippad idag, som de tidigare tävlingarna i detta mästerskap.

I dagens distans innebar en bom en minuts tillägg istället för en straffrunda vilket gjorde att det avgjordes på skjutvallen.

- Det är ju press på skyttet och det gäller att sätta skotten, säger en smått nervös Helena Ekholm till TV4.

 

En lurig vind som ofta bytte riktning satte stopp för många åkare redan vid första skjutningen. Favoriten Darya Domracheva sköt bort sig rejält med fyra bom direkt. Kaisa Mäkäräinen bommade tre skott och även de tyska hoppen Andrea Henkel och Magdalena Neuner bommade rejält och fick två minuters tillägg var. Inte heller för svenskan Anna-Maria Nilsson gick det idag, utan hon gick imål som 56:a, över sju minuter efter vinnaren.

 

Då giganterna bommade så fick de andra skidskyttedamerna en gyllene chans att placera sig högre upp i resultatlistan. En chans som många tog. 

 

Marie Laure Brunet sköt väldigt bra och tog sig hyfsat snabbt fram i spåren. Det gjorde även Tora Berger och ryskorna Zaitseva och Sleptsova vilket gav dom högre placeringar än väntat. Även outsidern i tävlingen, Susan Dunklee chokade alla och var i allra högsta grad med i toppen. Endast en bom gav henne en fin femteplats, hennes bästa resultat någonsin.

 

Ekholm då? Hon hade en väldigt bra dag på vallen och träffade 19 av 20 skott. Inför det sista skyttet hade Helena medaljvittring och höll då nerverna under styr och satte alla fem skott och inledde då sin jakt på pallplatserna. En snabb avslutning av tävlingen där hon drog ifrån de som jagade henne gav tillslut en bronspeng. Inget nytt VM-guld för Helena, utan istället ett brons som hon dock var otroligt stolt över. 

 

Övriga svenska resultat:
Elisabeth Högberg 73:a 4+1+0+0

Jenny Jonnson 58:a 0+2+0+2 

 Anna-Karin Strömstedt 46:a 1+3+0+1

 

Här finns hela resultatlistan från dagens tävling!


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör