Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Robin Bryntesson kan stolt presentera Anton Karlsson som ny åkare för sitt Sockertoppen IF. Känns som ett vasst par till SM-stafetten i teamsprint. FOTO: Sockertoppen IF.
Robin Bryntesson kan stolt presentera Anton Karlsson som ny åkare för sitt Sockertoppen IF. Känns som ett vasst par till SM-stafetten i teamsprint. FOTO: Sockertoppen IF.

Anton Karlsson till Sockertoppen IF

Robin Bryntesson meddelar att han gjort en fin värvning till sin klubb Sockertoppen IF.
Anton Karlsson lämnar Åsarna IK för Sockertoppen IF. Huvudfokus för Anton är dock Ski Classics och då i Lager 157 Ski Team:s färger.

– Gissningarna har varit många, men Sockertoppen IF kan härmed stoltsera med att ha värvat en kille som inte bara har två SM guld och åkt Vasaloppet på 3:45:20, han är även en jäkel på att baka surdegspizza och springer milen på 33 minuter, berättr Robin om sitt nyförvärv.

Så här förklarar Anton varför han valt Sockertoppen som klubb:
– Jag är i en fas i min karriär där jag kan påverka och vill därför hjälpa Robin och Frida att sprida kunskapen om diabetes och hoppas kunna inspirera fler barn och ungdomar med diabetes.

Antons huvudfokus den här säsongen kommer att ligga på den internationella långloppsvärldscupen Visma Ski Classics där han kommer att vara en viktig del av Lager 157 Ski Team. Inte minst med sina vassa sprintegenskaper.

Det känns dock som att Karlsson/Bryntesson också kan bli ett vasst par till SM-stafetten i teamsprint.

Snabbfakta om Anton
Ålder: 27
Familj: Sambo med Elin Mohlin (också duktig skidåkare)
Bor: Östersund
Ursprung: Sundsvall
Team: Lager 157 Ski Team
Favoritskidminne: Första VC-poängen i Drammen
Diabetes: Nej
Tid på milen (löpning): 33:30
Favoritdiabetiker: Sigge Bryntesson
Inside information: Har åkt fast för fortkörning på rullskidor (30-sträcka på tävlingshjul ute på Alnö) Har åkt en skidskyttetävling, sköt 18 bom och åkt 22 (!) straffrundor…
Meriter:
Vasaloppet 3:45:20
4 SM-medaljer (2 guld)
24:a VC sprint Drammen
3 segrar i Sverigecupen

 

Siste nyheter

Ulricehamn och Falun (bilden) blir världscuporter i Sverige 2021. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuptävlingar i Ulricehamn och Falun 2021

På Internationella skidförbundets höstmöte i Zürich den 1–5 oktober tilldelades Svenska skidförbundet två världscuphelger under säsongen 2020/2021. Svenska skidförbundets styrelse har på dagens styrel...