Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jörgen Brink och Simon Andersson, tvåa och etta på AXA Ski Marathon ifjol. Nu flyttas loppet till Grönklitt även i år. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Jörgen Brink och Simon Andersson, tvåa och etta på AXA Ski Marathon ifjol. Nu flyttas loppet till Grönklitt även i år. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

AXA Ski Marathon flyttas till Grönklitt

Precis som i fjol så flyttas AXA Ski Marathon från Falun till Orsa Grönklitt.
Loppet kommer med säkerhet kunna genomföras i Grönklitt 28 december. Vädret och kylan ser stabil ut och det väntas också lite snö framöver, skriver AXA Ski Marathon på tävlingens hemsida.

Någon natursnö att tala om finns inte i Falun. Även om snötillverkning pågår för fullt så räcker det inte till för att kunna genomföra långloppet AXA Ski Marathon. Därför har arrangören bestämt sig för flytt till Grönklitt.

I Grönklitt är det betydligt bättre förutsättningar och prognosen är kallt väder fram till loppet 28 december. Därmed går AXA Ski Marathon även i sin andra upplaga i Grönklitt. I fjol genomfördes loppet i elljus men nu blir det på ordinarie starttid söndag 28 december.

Så här skriver Grönklitt om statusen på längdspåren idag torsdag 18 december:

”Idag har vi spårat till Stormon och tillbaka till Längdcentrum, cirka 6 kilometer. Det verkar mycket fint, håller det sig under dagen lägger vi ytterligare spår på vägarna till i morgon. Vägspåret, cirka 20 kilometer är rullat för skate.
AXA Ski Marathon är första deltävlingen på nya långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge.”

Läs mer om AXA Ski Marathon här.

Läs mer om långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge här.

Siste nyheter

Efter en lång och framgångsrik skidkarriär har nu Maria Rydqvist ett arbete när skidåkningen på Idre Fjäll. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Maria Rydqvist får nya utmaningar på Idre Fjäll

Sedan mitten av september jobbar förre landslagsåkaren Maria Rydqvist på Idre Fjäll. Tjejen som slutade sin aktiva karriär två gånger om trivs nu med ett att ha ett jobb så nära skidmiljön. – Det kä...
Natalia Nepryaeva vann 10 kilometer skejt i finska Olos på söndagen. FOTO: Fredrik Varfjell/Bildbyrån.

Nepryaeva och Melnichenko vinnare i Olos

Det blev två ryska segrare vid söndagens fristilslopp i finska Olos. Natalia Nepryaeva vann närmast före Victoria Carl, Tyskland och Andrey Melnichenko vann före landsmannen Alexander Bolshunov.