Annonsör
AnnonsörAnnonser
Lina Korsgren är förhoppningsfull inför Jizerska där hon åker på ”hemmaplan” i sitt tjeckiska team som leds av Lukas Bauer. FOTO: Team Pioneer Investments - Craft.

Lina Korsgren är förhoppningsfull inför Jizerska där hon åker på ”hemmaplan” i sitt tjeckiska team som leds av Lukas Bauer. FOTO: Team Pioneer Investments - Craft.

Bauer hoppas mycket på Korsgren i Jizerska

Jizerska 50 är en av de viktigaste deltävlingarna för Lukas Bauers Team Pioneer Investments - Craft i Visma Ski Classics.
– Laget har tjeckiska rötter därför är Jizerska 50 verkligen viktigt för oss. Förväntningarna är höga på hemmaplan. Jag hoppas Lina Korsgren kan placera sig topp fem och drömmen är topp tre, säger teamchef Bauer i ett pressmeddelande.

Åkare från Team Pioneer Investments i Jizerska är Lina Korsgren från Sverige, tjeckiska duon Petr Novák och Ondrej Horyna samt Algo Karp från Estland.

Korsgren som fick en härlig start i sitt nya team och vann Ski Classcis-prologen i Livigno och blev fyra på La Sgambeda dagen efter i början på december. Förra året var hon sjua på Jizerska.

– Efter La Sgambeda åkte jag tillbaka till Sverige och har tränat mycket under tre veckor med tanke på de viktiga tävlingarna i januari och februari. Jag åkte två mindre långlopp (Vålådalen Ski Marathon och Åre Swix Open) och vann båda. Jag har en bra känsla innan Jizerska och hoppas att det ska gå lika bra som i Livigno, säger Korsgren och fortsätter;

– Jag kommer att staka Jizerska och det kommer att bli ett hårt lopp med 15 varv och tillsammans med herråkarna på samma bana med endast tre spår.

Årets Jizerska 50 kommer att vara speciellt eftersom tävlingen genomförs över 15 varv på en 3,4 kilometer lång slinga.

– Det är mycket annorlunda långlopp. Jag kan inte komma ihåg att jag nånsin gjorde 15 varv i någon världscuptävling. Men jag måste berömma arrangörerna för deras hårda arbete. Banan ser ganska bra med tanke vädret. Jag tror att det blir ett bra lopp för motionärerna och naturligtvis hoppas jag också att elitåkarna blir nöjda och resultatet för vårt team kommer att bli bra, säger Lukas Bauer, den förre världscupvinnaren och förra årets VM-tvåa på femmilen i Falun.

 


Tävlingar och Evenemang

 19/01/2018Skid- & Yogaläger
 20/01/2018MORALOPPET 44 kmLängdåkning
 21/01/2018Hornbergsloppet 42 kmLängdåkning
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
 27/01/2018Sixten Jernberg Memorial RaceLängdåkning
 27/01/2018Harsa Ski MarathonLängdåkning
 28/01/2018Lima Skate MaratonLängdåkning
 28/01/2018StråkenloppetLängdåkning
 31/01/2018Resa till Dobbiaco Cortina med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör