Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, är positivt inställd till en världscupavslutning i Falun, förutsatt att Föreningen Svenska skidspelen och Falun kommun har samma uppfattning. FOTO: Svenska Skidspelen.
Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, är positivt inställd till en världscupavslutning i Falun, förutsatt att Föreningen Svenska skidspelen och Falun kommun har samma uppfattning. FOTO: Svenska Skidspelen.

Birklin positiv till världscupavslutning i Falun

Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, är positivt inställd till en världscupavslutning i Falun redan den här säsongen:
– Jag ser flera ekonomiska möjligheter med att arrangera ytterligare en världscuphelg i Falun.

Just nu pågår förberedelserna av världscuptävlingarna i Falun den 28-29 januari. Samtidigt har möjligheten öppnat sig för att Falun även ska få arrangera världscupavslutningen den 16-19 mars.
Detta sedan Ryssland avsagt sig värdskapet på grund av den pågående dopingutredningen.

Flera länder, bland annat Sverige genom Svenska skidförbundet, har anmält intresse för avslutningsloppen.

Det tycker Jimmy Birklin är bra och säger:
– Jag ser en stor ”uppsida” inom flera områden genom att också ta världscupavslutningen – förutsatt att även Föreningen Svenska Skidspelen, där funktionärerna finns, är positivt inställt, liksom att Falu kommun ger klartecken. Dessutom är det viktigt att den infrastruktur på arenan, som vi bygger inför världscuphelgen 28-29 januari, kan stå kvar till mars.

Jimmy Birklin fortsätter:
– Samtidigt har vi fullt fokus på tävlingarna i januari som kommer att bli en fin skidfest. Beslut om var längdskidornas världscuptävling arrangeras beräknas fattas inom kort.

 

Siste nyheter

Johan Häggström och Oskar Svensson efter tät kamp på ”Åk en mil vinn en bil” i Storhogna på långfredagen. Oskar tog segern den här gången. FOTO: Lasse ”Blixten” Jonsson.

Oskar Svensson och Ebba Andersson snabbast i Storhogna

”Åk en mil vinn en bil” på långfredagen har blivit en tradition för både elit och motionär. Snabbast på herrsidan idag var Oskar Svensson som vann en tät spurtstrid mot Johan Häggström. På damsidan v...
Lovisa och Jan Ottosson, på väg över Sjul-Olsaxeln, under Kungsledenrännet. FOTO:  Kungsledenrännet.

Ottossons mixedvinnare på Kungsledenrännet

I lördags genomfördes 80 kilometer långa Kungsledenrännet mellan Hemavan och Ammarnäs. I mixedklassen blev det familjeseger när Janne Ottosson och dottern Lovisa var snabbast. Herrklassen togs hem av...
FIS-kod/transponder för säsongen 2019/2020 måste ansökas senast 15 juni. FOTO: Längd.se.

Ansökan FIS-kod/transponder 2019/2020 senast 15 juni

Nytt för säsongen är att FIS-koden ska ansökas SENAST 15 juni 2019. Alla tävlande, både nya juniorer (födda -03) och seniorer måste ha en aktiv FIS-kod för att få ställa upp i FIS-tävlingar. Vid våra...