Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, är positivt inställd till en världscupavslutning i Falun, förutsatt att Föreningen Svenska skidspelen och Falun kommun har samma uppfattning. FOTO: Svenska Skidspelen.
Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, är positivt inställd till en världscupavslutning i Falun, förutsatt att Föreningen Svenska skidspelen och Falun kommun har samma uppfattning. FOTO: Svenska Skidspelen.

Birklin positiv till världscupavslutning i Falun

Jimmy Birklin, VD för Svenska Skidspelen, är positivt inställd till en världscupavslutning i Falun redan den här säsongen:
– Jag ser flera ekonomiska möjligheter med att arrangera ytterligare en världscuphelg i Falun.

Just nu pågår förberedelserna av världscuptävlingarna i Falun den 28-29 januari. Samtidigt har möjligheten öppnat sig för att Falun även ska få arrangera världscupavslutningen den 16-19 mars.
Detta sedan Ryssland avsagt sig värdskapet på grund av den pågående dopingutredningen.

Flera länder, bland annat Sverige genom Svenska skidförbundet, har anmält intresse för avslutningsloppen.

Det tycker Jimmy Birklin är bra och säger:
– Jag ser en stor ”uppsida” inom flera områden genom att också ta världscupavslutningen – förutsatt att även Föreningen Svenska Skidspelen, där funktionärerna finns, är positivt inställt, liksom att Falu kommun ger klartecken. Dessutom är det viktigt att den infrastruktur på arenan, som vi bygger inför världscuphelgen 28-29 januari, kan stå kvar till mars.

Jimmy Birklin fortsätter:
– Samtidigt har vi fullt fokus på tävlingarna i januari som kommer att bli en fin skidfest. Beslut om var längdskidornas världscuptävling arrangeras beräknas fattas inom kort.

 

Siste nyheter

Det är fina förhållanden vid Jarlstugan i Rättvik inför skicross-sprinten på lördag. FOTO: John Vikman.

Skicrossprint på nyrenoverad skidarena i Rättvik

IK Jarl Rättvik har inte arrangerat Jarlloppet på några år. Men nu kommer man tillbaka med Jarlloppet skicross på lördag. – Det är enkel sprinttävling i skejt med en prolog och sedan placeras man i A...
Emil Jönsson och Zebastian Modin jublar efter nattens VM-guld i sprint vid para-VM i Kanada. FOTO: Christer Skog.

VM-guld till Modin i par med Jönsson

Zebastian Modin försvarade sitt VM-guld i sprint när han i natt vann i kanadensiska Prince George tillsammans med ledsagaren Emil Jönsson.