Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Världens snabbaste man på längdskiodor, Ludvig Sögnen Jensen, är favorit på TV-sända supersprinten i Östersund i morgon söndag. FOTO: Per Danielsson, Frilansfotograferna.
Världens snabbaste man på längdskiodor, Ludvig Sögnen Jensen, är favorit på TV-sända supersprinten i Östersund i morgon söndag. FOTO: Per Danielsson, Frilansfotograferna.

Blir det norskt på supersprinten i år igen?

Under söndagen är det dags för TV-sända supersprinten från Östersund.
I fjol vann den norska världsrekordduon på 100 meter skidsprint, Ludvig Sögnen Jensen och Marthe Nordlunde.
Kan någon svensk åkare utmana om segern i år?

SVT 1 sänder från supersprinten i Östersund i morgon med start 12.30 med Jacob Hård och Anders Blomquist som kommentatorer.

Flera svenska landslagsåkare kommer att vara på plats och även delar av amerikanska och norska landslaget.

Men när det gäller supersprint över 100 meter så måste specialisterna och fjolårssegrarna Ludvig Sögnen Jensen och Marthe Nordlunde gälla som favoriter.

I fjol blev det dock två svenskar på pallen i både herr- och damklassen: Marcus Grate, IFK Umeå och Maja Dahlqvist, Falun Borlänge SK slutade på andra plats och Karl-Johan Dyvik, IFK Mora SK och Linn Sömskar, IFK Umeå blev treor.

Siste nyheter

Teodor Peterson en glad sprintvinnare i Bruksvallarna. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Teodor Peterson sprintvinnare i Bruksvallarna

Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, såg ut som en vinnaren innan sprintfinalen i Bruksvallarna. Men en knäckt stav i starten förstörde för Calle. För Teodor Peterson, IFK Umeå, gick det desto bättre. Seg...
Hanna Falk tog en övertygande seger på sprintfinalen i Bruksvallarna. FOTO: Johan Axelsson/Bildbyrån.

Hanna Falk flög mot seger

Hanna Falk var omutlig vid sprinten i Bruksvallarna. Snabbast i prologen, vinnare i kvart, semi och final. – Idag var jag taggad att köra hårt, säger en nöjd Hanna efter finalsegern.
IFK Moras förstaårssenior Gustaf Berglund överraskade med andra tid i sprintprologen i Bruksvallarna. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Kvalskräll av Gustaf Berglund

Viktor Thorn var snabbast i sprintprologen i Bruksvallarna. Det var ingen överraskning. Det var däremot Gustaf Berglund, IFK Mora SK. Förstaårssenioren hade andra tid 2,67 sekunder bakom Thorn. – Va...