Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
IFK Mora-åkaren Andreas Holmberg som åker för Team Serneke överraskade med en andraplats på Kaiser Maximilian Lauf i lördags. Tar Holmberg en ny pallplats på La Diagonela? FOTO: Magnus Östh.
IFK Mora-åkaren Andreas Holmberg som åker för Team Serneke överraskade med en andraplats på Kaiser Maximilian Lauf i lördags. Tar Holmberg en ny pallplats på La Diagonela? FOTO: Magnus Östh.

Blir det nya svenska pallplatser i Ski Classics?

I morgon är det dags för vinterns fjärde deltävling av Visma Ski Classics. Det handlar om La Diagonela i schweiziska Engadin-dalen i trakten av St. Moritz.
Förhållandena är fina och ordinarie banan över 65 kilometer används.
Kommer Britta Johansson Norgren vinna igen? Kan Andreas Holmberg åter ta en plats på pallen?
Loppet sänds direkt i Kanal 5 med från 09.10.

I herrklassen blir det spännande att se om Andreas Holmberg, Team Serneke har konserverat formen under veckan och åter kan bli ett hot mot favoriten Tord Asle Gjerdalen, Team Santander. Förra året vann Ilya Chernousov, Bauer Ski Team, La Diagonela. Gångna helg på Kaiser Maximilan Lauf var han trea bakom Gjerdalen och Holmberg.

På damsidan känns Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, mer eller mindre oslagbar i vinter. Team Sernkes Sara Lindborg visade dock fin form på Kaiser Maximilan Lauf när hon blev tvåa ganska tätt bakom Britta. Kan hon utmana än mer den här gången. Frågan är också om Katerina Smutna hittat tillbaka till gammal god vinnar-form?

Regionen har blivit välsignad med massor av snö sedan början av november och alla åkare kan se fram emot fantastisk race i vacker miljö.

– Det är inga större förändringar i år, säger tävlingschefen Ramun Ratti med självförtroende.

– Men naturligtvis gör de fina snöförhållandena att allas förväntningar är ganska höga. Vi strävar efter att leverera bästa möjliga upplevelse för alla skidåkare. Det viktigaste är att korsa mållinjen med ett leende i ansiktet, fortsätter Ratti.

banstr_ladiag18.jpg
Bansträcking La Diagonela 2018.

– La Diagonela erbjuder en fin tävling i unika omgivningar med massor av ljus och solsken mitt i de schweiziska alperna. Det finns över 22 mil preparerade spår i området, och avslutningen av tävlingen är i Zuoz, som har många intressanta gamla byggnader som ger evenemanget en underbar atmosfär som säkert kommer att vara minnesvärt för åkarna, säger Ratti.

– För elitåkarna kan banan först verka ganska lätt, men den höga höjden, 1800 meter och mer gör att det blir en utmaning tillsammans med stigningarna före och efter St. Moritz. Glöm heller inte att tävlingen är 15 kilometer längre än tidigare år, berättar tävlingschefen vidare.

banprofil_ladiag18.jpg
Banprofil La Diagonela 2018.

Fakta om La Diagonela
Plats: Engadin St. Moritz, Schweiz
Datum: 20 januari 2018
Distans: 65 km klassisk stil
Sprintpriser: 12 km Samedan, 37 km Pontresina
Starttid damer: 09:20
Starttid herrar: 09:30
TV: Sänds på Kanal 5 från 09.10
Livestreaming: play.vismaskiclassics.com
Livecenter: www.vismaskiclassics.com eller Visma Ski Classics PLAY app

Siste nyheter

Pontus Nordström spurtade hem segern i Engelbrektsrullen före Tom Fahlén till vänster och Daniel Richardsson till höger. FOTO: Jörgen Hjerpe.

Pontus Nordström spurtvann Engelbrektsrullen

Fyra mil långa Engelbrektsrullen kördes på lördagen och i herrklassen blev det spurtavgörande mellan fem åkare där Pontus Nordström, Östervåla IF/Team Serneke var starkast. Damklassen tog Malin Hedlu...
Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...