Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
CCC1000 Elit satsar hårt mot Vasaloppet. Från vänster: Anders Eriksson, Anders Backeus, Markus Bäck, Björn Haring, Anja Tjärdal, Björn Wennblom, Sandra Norén, Klas Sundberg, Anders Boström och Fredrik Carlsson. FOTO: CCC1000.
CCC1000 Elit satsar hårt mot Vasaloppet. Från vänster: Anders Eriksson, Anders Backeus, Markus Bäck, Björn Haring, Anja Tjärdal, Björn Wennblom, Sandra Norén, Klas Sundberg, Anders Boström och Fredrik Carlsson. FOTO: CCC1000.

CCC1000 satsar mot elitledet med Stockholms skidåkare

Fredrik Erixon är reklammannen och sportentreprenören som för sex år sedan startade CCC1000. Syftet från början var att lyfta in längdskidåkningen i ”finrummet” och därigenom inspirera fler Stockholmare till att träna och tävla på längdskidor.
Nu efter år succéfyllda säsonger är det alltså dags för CCC1000 att starta en ”riktig” skidklubb för att vända sig till den yttersta skideliten i Stockholmsregionen.

– Vi startade denna satsning för att det finns ett tydligt behov och en önskan bland Stockholms elitåkare att få komma in i ett sammanhang som liknar CCC1000. Att vara elitskidåkare i Stockholm är varken självklart eller enkelt. Vi saknar ofta både infrastruktur, resurser och kunskap för att kunna ligga på den absoluta toppnivån som krävs för att prestera i till exempel Vasaloppet, säger Björn Haring, åkare och teamansvarig.

I CCC1000 Elit ingår tio Stockholmsbaserade skidåkare.

– Målsättningen är tydlig. Samtliga satsar precis som CCC1000 mot Vasaloppet, och där skall vi stå i elitledet. Ingen i teamet kommer kunna vara med och slåss om slutsegern, men ett par topp 50-placeringar är målet, säger Anders Eriksson, åkare och teamansvarig
 
– För mig är denna satsning både kul, inspirerande och självklar, men det är också viktigt att dessa elitåkare precis som övriga CCC1000 åkare betalar för sig. Ingen åker gratis i CCC1000. Elitåkarna har dock ett ”elit-paket”. Samtliga åkare som valts ut i Elit-teamet är precis som övriga i CCC1000 mitt i karriären med jobb och familj. Många i CCC1000 är så kallade ”högpresterare” och det gäller även elitgänget, avslutar Fredrik Erixon
 
Vad är CCC1000 Elit och CCC1000?

Förkortningen står för Cross Country Clinic 1000. Namnet syftar på att de cirka trettio årliga deltagarna ska kunna nå en placering bland de tusen bästa i Vasaloppet. För tjejer är det topp 250 som är målet. ”Elit” betyder att man skall starta i elitledet. Initiativet, som drivs av Fredrik Erixon sedan starten 2011-12, omfattar ett trettiotal sammankomster och är omskrivet för att locka till sig högpresterande skidälskande. Bland de återkommande deltagarna räknas många namnkunniga ledare från näringslivet.

 

Siste nyheter

Tätklungan på långloppspremiären i Grönklitt i fjol med Jimmie Johnsson och Emil Persson i front. På lördag är det dags igen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Sylvasst startfält på långloppspremiären i Grönklitt

Redan på lördags 16 november drabbas gräddan av den svenska långloppseliten (och några norrmän) samman på långloppspremiären i Grönklitt. – Banan ser fantastiskt fin ut just nu på konstsnöspåret och ...
Ludvig Sögnen Jensen vann Supersprinten i Östersund närmast före Marcus Grate, IFK Umeå. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Norsk dubbel på Supersprinten i Östersund

De norska favoriterna Ludvig Sögnen Jensen och Marte Nordlunde klarade favoritskapet och vann Supersprinten i Östersund. Flera svenska åkare visade dock fin form och IFK Umeå-duon Marcus Grate och Li...
Karl-Johan Dyvik är en av de svenska åkarna som utmanar världens snabbaste, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, på Supersprinten i Östersund. FOTO: Bildbyrån/Johan Axelsson.

Åkarna som åker Supersprinten i Östersund

I morgon startar den nya världstouren World Sprint Series med Supersprinten i Östersund. Världens snabbaste, norrmannen Ludvig Sögnen Jensen, utmanas av ett gäng svenska hungriga åkare som till exemp...