Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla står över Tour de Ski kommande OS-vinter. Här är Charlotte under uppvärmning vid vinterns världscup i Ulricehamn. FOTO: Rolf Zetterberg.
Charlotte Kalla står över Tour de Ski kommande OS-vinter. Här är Charlotte under uppvärmning vid vinterns världscup i Ulricehamn. FOTO: Rolf Zetterberg.

Charlotte Kalla står över Tour de Ski

Charlotte Kalla kommer inte att åka Tour de Ski nästa säsong.
– Det är för riskabelt att köra Tour de Ski, då OS ligger tidigare än vad gjorde VM i år, säger Kalla till SVT Sport vid en presskonferens på tisdagen.

Charlotte hade kallat till en presskonferens i Saxnös på tisdagen. Kalla har varit där och tränat med sin klubb Piteå Elit. Det var första mötet med media sedan beslutet om att även inför kommande vinter stå utanför landslaget under träningsperioden fram till säsongen drar igång i november.

Tour de Ski avgörs mellan 30 december och 7 januari, ligger för nära i tid till OS i Pyeongchang, som pågår mellan 9 och 25 februari. – Det är för riskabelt att köra Tour de Ski, då OS ligger tidigare än vad VM gjorde i år, säger Kalla till SVT Sport.

Kalla berättade på presskonferens om beslutet att stå utanför landslaget.

– Jag tror på att en närvarande tränare ger bättre resultat med en tät uppföljning och att träffas kontinuerligt, berättar Kalla på presskonferensen.
Charlotte berättade också att hon funderade länge över beslutet. Hon kom fram till att det passar bättre för henne att träna individuellt, då hon får mer tid med tränaren Magnus Ingesson.

– Jag har under flera års tid försökt att hitta lösningar tillsammans med min tränare Magnus. Jag tror på att en närvarande tränare ger bättre resultat med en tät uppföljning och att träffas kontinuerligt. Min tränare måste förstå min livssituation. Att träffas minst en gång i månaden ger kontinuitet, säger Kalla på presskonferensen enligt SVT Sport.

Hon fortsätter på den inslagna vägen med sin tränare Magnus Ingesson.

– Det handlar om att fortsätta med det som varit. Magnus ska finnas med på träningen, hjälpa till med skjuts och analysera teknik på kvällar. Det är jätteviktigt att ta avstamp mot det som väntar framåt. Det handlar även om logistik och planering för att vara en elitskidåkare i dag, säger hon och fortsätter.

– Jag är stolt över att jag klarar mycket och vågar be om hjälp när jag behöver det. Det har varit en lyx att kunna analysera träningen efter varje pass. Jag har jobbat med teknik på ett annat sätt och sett resultat av det jag jobbat med rörelsemässigt.

Magnus Ingesson kommenterade så här om Kallas träning:
– Vi fortsätter på samma linje vad gäller total träningsmängd. Vi kommer att jobba med tydlig periodisering. Det gäller att planera långsiktigt för återhämtning. Vi tror på mycket snö och en hel del höstläger. Vi kommer att ha ett likvärdigt upplägg vad gäller kvalitetsträning, säger Ingesson på presskonferensen enligt SVT Sport.

 

Siste nyheter

I samarbete med Rikard Tynell presenterar Längd.se träningsprogram inför Vasaloppet och andra långlopp i vinter. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Träningsprogram inför Vasaloppet - del 2

Nu fortsätter vi vi med träningsprogram inför vinterns långlopp med fokus på något av loppen under Vasaloppsveckan 2019. Rikard Tynell, som driver Tynell Activity och är officiell vasaloppscoach, lev...
Dagens snabbaste juniorer i Bruksvallarna var Axel Aflodal, tvåa, Leo Johansson, etta och Johan Herbert, trea. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Leo Johansson visade fin premiärform

Herrjuniorerna fick tävla sist av alla i Bruksvallarna under lördagen. Att det var lite sämre spår störde inte smålänningen Leo Johansson, Skillingaryds FK som vann 13,5 sekunder före Offerdals SK:s ...