Annonsör
AnnonsörAnnonser
Christer Skoog är Team Exspirits nya Director of Sport. Christer fanns på plats när teamets nya laguppställning presenterads i Gamla stan dagen före midsommarafton. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Christer Skoog är Team Exspirits nya Director of Sport. Christer fanns på plats när teamets nya laguppställning presenterads i Gamla stan dagen före midsommarafton. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Christer Skoog tar Team Exspirit till nya höjder

Långloppslaget Team Exspirit, nu med Daniel Richardsson i laget, siktar högt.
En del i satsningen är att man plockar in tränaren Christer Skoog i teamet, med titeln Director of Sport.
– Sedan Ski Classics startade har jag hoppats att jag nån gång skulle bli erbjuden jobb i den här cirkusen, säger Christer.

Christer har men än 30 års erfarenhet av längdåkning, träning, coaching och har bland annat varit förbundskapten för svenska och amerikanska landslandslaget. Skoog har också varit tränare för Daniel Tynell under många år. Han kommer också trots uppdraget i Exspirit att hjälpa Rikard Tynell med träningen fortsättningsvis.

Vilken typ av uppdrag handlar det om för dig i Exspirit?
– Jag kommer att vara med på alla läger, ha uppföljning med alla åkarnas träning. Det är spännande för mig för mitt specialområde är ju kring höghöjd. Och nu går flera av loppen på högre höjd än vanliga världscuplopp. Hur man bäst kan förbereda sig för såna race är ju spännande, säger Christer.

Hur är tankarna inför det nya uppdraget?
– Det ska bli kul att tillhöra ett större team och kunna utnyttja de fördelar som finns med ett team. Att göra bättre resultat just tack vare teamet, säger Christer och fortsätter;

– Att kunna spela ut lite kort. Vi har ju sprinttröjorna att tävla om under loppen. Det här ser jag som en utmaning för det är bara i sin linda inom långloppen. Det finns mycket att hämta där. Det kom ju lite mer under förra säsongen från vissa team.

Skoog har mycket erfarenheter kring höghöjdsträning och hur man bäst förbereder sig inför tävlingar på hög höjd. Det blir inte minst viktigt inför säsongstaren av Ski Classics i Livigno i början på december. Där banan delar av banan passerar på 2200 meter.

– Vi ska försöka optimera det vi har och göra det bästa hela tiden. Alla lopp blir viktiga om laget ska kunna vinna hela lagtävlingen i Ski Classics. Vi kan inte ge bort några race, säger Christer.

Vad säger du om utveckling på Ski Classics?
– Den är explosionsartat. I media och i intresset bland åkare och ledare börjar det att komma upp på en nivå som cyklingens proffsstall.

Exspirits teamchef Erik Nilsson säger så här om förvärvet av Christer Skoog:

– Det är ett steg för oss att lyfta den sportsliga nivån ännu mera. Det är så snabb utveckling i Ski Classics att vi måste hänga med.

Team Exspirit består nu av tre damer och fyra herrar. Seraina Boner, Annika Löfström, Tuva Toftdahl Staver (ny), Bill Impola, Jimmie Johnsson, Morten Eide Pedersen och Daniel Richardsson (ny).

exspirit_15_16.jpg
Team Exspirit modell 2015-2016. Daniel Richardsson, Jimmie Johnsson, Bill Impola, Morten Eide Pedersen och Annika Löfström. Saknas på bilden gör Seraina Boner och Tuva Toftdahl Staver. FOTO: Team Exspirit.

– Det starkaste laget vi presenterat någonsin, konstaterar Erik Nilsson.

Teamet har sitt första läger inför kommande säsong i Vålådalen 21-28 juni

 


Tävlingar och Evenemang

 07/12/2017Skid- & YogalägerLängdåkning
 17/12/2017Östersund ClassicLängdåkning
 06/01/2018Nordic Ski MarathonLängdåkning
 06/01/2018Camp RipanloppetLängdåkning
 07/01/2018AXA Ski MarathonLängdåkning
 10/01/2018Resa till Kaiser Maximilian Lauf med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 11/01/2018Vasaloppsläger i FalunLängdåkning
 18/01/2018Skid- & Yogaläger
 24/01/2018Resa till Marcialonga 2018 med Global Sports Tours (gstours.se)Längdåkning
 27/01/2018Östersund Ski MarathonLängdåkning
Se hela schemat
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör
Annonsör