Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
David Nilsson och Fredrik Erixon ser båda fram emot Årefjällsloppet i vår. FOTO: Årefjällsloppet.
David Nilsson och Fredrik Erixon ser båda fram emot Årefjällsloppet i vår. FOTO: Årefjällsloppet.

CCC1000 utökar säsongen med Årefjällsloppet

CCC1000 är Sveriges mest framgångsrika elitmotionärssatsning i längdskidåkning där målet är att komma bland de 1 000 första åkarna i Vasaloppet.
Gruppen har ett mycket krävande träningsschema fram till tävlingsdagen för Vasaloppet, men nu utökas säsongen med ytterligare en månad när Årefjällsloppet läggs in i agendan.

– Jag tycker att Årefjällsloppet känns som den perfekta avslutningen på längdskidssäsongen för oss. Gruppens fokus kommer fortfarande att ligga på Vasaloppet, men vi har under tidigare år blivit lite rastlösa efter Vasan då det känns som om träningssäsongen är över. Därför lägger vi till Årefjällsloppet i vårt träningsschema som ett obligatoriskt lopp för vår grupp, säger Fredrik Erixon, grundare och och en av tränarna i CCC1000.

Årefjällsloppet är ett relativt nytt längdskidsevenemang, men loppet har fått mycket uppmärksamhet och beröm för sin bana och arrangemanget kring tävlingen.

Årefjällsloppet erbjuder i år även ett 11km-lopp som ett komplement till de ordinarie 35 och 75 km-loppen. Målet är att arrangera lopp så att alla kan delta, såväl elit som motionär, gamla so unga.

Loppet är final i den internationella långloppstouren Swix Ski Classics och därigenom deltar inte bara motionärer utan hela världseliten inom långlopp såsom bröderna Aukland, Oskar Svärd, Daniel Tynell, Jörgen Brink, Seraina Boner med flera.

– Att de hårdsatsande tjejerna och killarna i CCC1000 kommer att åka årets upplaga av vårt lopp ser vi som ytterligare ett bevis på att vi är på (eller i) rätt spår. Vi fick en väldigt fin start på arrangemanget förra året med över 1 300 startande, men vi hoppas så klart att slå den siffran under 2014. Vårt mål är att erbjuda både motionärer och elit ett lopp som ligger lite senare på säsongen för att inte slå av på takten efter Vasaloppet, då svenska fjällvärlden är som vackrast!, berättar David Nilsson från Årefjällsloppet.

Årets upplaga av Årefjällsloppet går den 28 – 29 mars, anmälan till 75, 35 och 11km klasserna sker på www.arefjallsloppet.se.

CCC1000 är Sveriges mest framgångsrika elitmotionärssatsning i längdskidåkning med instruktörer i världsklass.
Läs mer på www.langdskidakning.info/ccc1000.html.

Siste nyheter

Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...
anna_johan_vlcoacher

Anna och Johan Olsson nya officiella Vasaloppscoacher

Vasaloppet har sedan 2014 utnämnt certifierade coacher för att erbjuda kvalitetssäkrad träningsrådgivning. Det är en skara med gedigen kunskap som nu förstärks ytterligare när Anna och Johan Olsson ti...