Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Ny plats för Täby Konstsnöspår är Arninge Golfbana. FOTO: Täby Konstsnöspår.
Ny plats för Täby Konstsnöspår är Arninge Golfbana. FOTO: Täby Konstsnöspår.

Täby Konstsnöspår flyttar till Arninge Golfbana

Täby Konstsnöspår som har varit en succé under flera års tid för alla längdskidåkare i Stockholm har äntligen klart med ny anläggning för sin verksamhet.
Ny plats blir Arninge GK.

– Vi har nu skrivit ett samarbetsavtal med Arninge Golf AB, som vi hoppas och tror blir ett riktigt lyft för vår verksamhet, säger Niklas Skoglund från Täby Konstsnöspår och fortsätter:

– Det är en vacker naturskön miljö och mer kuperad och varierad terräng. Ett konstsnöspår på 2 kilometer som kan byggas ut till 5 km med hjälp av natursnö, precis som tidigare.

Spåren prepareras för både klassiskt och skate och en skicrossbana kommer byggas för barn- och ungdomsverksamheten. Förberedelserna är i full gång med planering av spår och utrustningen.

Man får tillgång till dusch och omklädning under vissa perioder och tider. Tillgång till klubbens konferensanläggning vilket möjliggör företagskonferenser och event med skidtema.

Konstsnöspåret finansieras genom försäljning av säsongs- och dagskort, evenemang och bidrag från sponsorer och idrottsföreningarna.

Täby Konstsnöspår drivs av helt ideella krafter från Täby IS Skidor och Sundbybergs IK Skidor och stöttas av Svenska Skidförbundet och Stockholms Idrottsförbund.

Följ Täby Konstsnöspårs kamp för en vitare vinter i Stockholm här.

Siste nyheter

Idre Fjäll öppnar för längdåkning redan 11 oktober. 3-8 november förlägger norska juniorlandslaget ett träningsläger på destinationen. Här ser vi skidskytten Simon Hallström och Jenny Solin träna på tidig snö på Idre Fjäll i fjol. FOTO: I

Norska juniorlandslaget tränar på Idre Fjäll

Idre Fjäll satsar hårt på att nå träningsgrupper för tidig träning på snö under hösten och förvintern. Inför årets säsong har man sparat 195 000 kubikmeter snö. Några som valt ett tidigt läger i Idre...
Emil Persson och Andreas Holmberg dominerade Skoklosterrullen. Till slut var Holmberg starkast och vann med dryga minuten. FOTO: T-W Media.

Lager 157 Ski Team dominerade på Skoklosterrullen

I soligt men blåsigt väder avgjordes Skoklosterrullen på söndagen. Som väntat blev det dominans av trion Andreas Holmberg, Emil Persson och Britta Johansson Norgren från Lager 157 Ski Team. Andreas v...