Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bindningstillverkaren Rottefella kommer att presentera den gula ledar-nummerlappen på Swix Ski Classics i vinter. FOTO/MONTAGE: Swix Ski Classics.
Bindningstillverkaren Rottefella kommer att presentera den gula ledar-nummerlappen på Swix Ski Classics i vinter. FOTO/MONTAGE: Swix Ski Classics.

Swix Ski Classics ”ledarväst” presenteras av Rottefella

Ski Classics och Rottefella har ingått ett samarbete där Rottefella kommer att presentera den gula ledar-nummerlappen på Swix Ski Classics den kommande säsongen.
Proffsteamen i Ski Classics tävlar om fyra olika nummerlappar; den gula - för ledaren/mästaren, den gröna för sprinttävlingen, den rosa för ungdomstävlingen och den blå för lagtävlingen.

Den dam och herre som leder i totalen bär den gula nummerlappen i respektive lopp. Den som behåller haklappen efter den sista eltävlingen i Årefjällsloppet blir Swix Ski Classics Champion.

Rottefella är en norsk tillverkare av högteknologiska skidbindningar och sulor för längdåkning. Produktionen startade i slutet av 1920-talet och Rottefella ses som ett traditionellt varumärke, men ändå nyskapande och kreativt.
 
– Swix Ski Classics är en viktig arena för oss som den ledande internationell tillverkare av högteknologiska skidbindningar. Eftersom de flesta långloppssåkare redan föredrar Rottefella för att förbättra sina prestationer, är detta ett fördelaktigt partnerskap för oss. Vi ser fram emot att skapa en arena för exceptionella prestationer och stora tittarupplevelser, säger Christer Johnsen, VD för Rottefella.

– Vi ser fram emot att inleda samarbetet med Rottefella och förhoppningsvis kan vi hjälpa Rottefella får ännu mer varumärkeskännedom i hela Europa. Ski Classics kan hjälpa partners att nå ut till sina slutkonsumenter; både professionella team samt skidmotionärer. Jag är säker på Rottefella blir till stor hjälp under touren med sin långa historia inom längdåkningen, säger David Nilsson, Ski Classics VD.

Swix Ski Classics 2014/2015
Prolog Livigno Italien 13 December 2014
La Sgambeda Livigno Italien 14 December 2014
Jizerská Padesátka Bedrichov Tjeckien 11 januari 2015
La Diagonela St Mortitz Schweiz 17 januari 2015
Marcialonga Val di Fiemme Italien 25 januari 2015
König Ludwig Lauf Bayern Tyskland 1 februari 2015
Vasaloppet Mora 8 Mars 2015
Birkebeinerrennet Lillehammer Norge 20 mars 2015
Årefjällsloppet Åre 28 mars 2015

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...