Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Så här ser Crafts VM-mössor ut. FOTO: Craft.
Så här ser Crafts VM-mössor ut. FOTO: Craft.

Lansering av blågul mössa inför VM i Falun

Sportvarumärket Craft, som har ett nära samarbete med det svenska längdlandslaget, ger nu även fansen en möjlighet att klä upp sig i blågula plagg och visa att de stödjer Kalla & Co under VM i längdskidåkning i Falun.
I januari lanseras bland annat svenskfärgade mössor med kurbitsmönster i utvalda Intersport-butiker.

– VM på hemmaplan är såklart en högtidsstund för oss på Craft, säger företagets vd Jonas Peterson och fortsätter:

– Vi älskar ju längdskidåkning och gör allt vi kan för att stödja det svenska längdlandslaget. Därför lanserar vi nu en helt ny supportermössa i de klassiska svenska längdskidåkningsfärgerna blått, gult och vitt.

Den nya svenskfärgade supportermössan har ett kurbitsmönster som enligt Crafts designer Lena Karlsson förstärker kopplingen till Sverige och Dalarna.

– Att låta kollektionen få inspireras av ett svenskt konsthantverk är ett sätt för oss att koppla det grafiska uttrycket och de vackra dekorationerna till Dalarna och Falun. Kurbits är en tradition med gamla anor men i vår tappning blir det modernt, svenskt och sportigt, berättar Lena.

En kollektion för det älskade blågula landslaget
Den nya kollektionen, som utöver den blågula supportermössan även innefattar plagg för längdskidåkning, är en del av Crafts, Intersports och Svenska Skidförbundets satsning på att samla nationen kring det kommande världsmästerskapet.

– Vi har tillsammans med Craft och Intersport haft en tät dialog om hur vi tillsammans kan skapa en folkfest kring VM i Falun som kommer att få stort genomslag i stora delar av vårt land. Med den här mössan och kommande kollektion är jag övertygad om att vi kommer att lyckas med att skapa bred nationell support till vårt älskade, blågula längdlandslag, säger Johan Sares, längdchef och marknadsansvarig på Svenska Skidförbundet.

Crafts blågula supportermössa lanseras i mitten av januari och kommer att säljas i utvalda Intersport-butiker.

 

Siste nyheter

Viktor Thorn har fått en nytt diskbråck och måste genomföra en ny ryggoperation. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Tung motgång för Thorn - ny ryggoperation väntar

Vi intervjuade Viktor Thorn tidigare i sommar kring hans väg tillbaka från vårens ryggoperation. Nu har dessvärre Viktor får ett nytt diskbråck på samma ställe. Så här skriver Viktor själv på Instag...
Längd.se besökte Team XC Gold:s läger i Östersund i helgen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Team XC Gold ger inspiration och utveckling

Vi har några gånger skrivit om Jerry Ahrlins projekt Team XC Gold där man som medlem får chansen och möjligheten till stöd och hjälp både vad gäller träning, inspiration och material. I helgen hängde...