Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Längd.se har testat tyska Falkes underställ Running Athletic som görs sig bra under tävlingsdräkten på skidloppet. FOTO: Falke.
Längd.se har testat tyska Falkes underställ Running Athletic som görs sig bra under tävlingsdräkten på skidloppet. FOTO: Falke.

Test: Falke Athletic underställ

Längd.se har testat ett underställ från den tyska tillverkaren Falke. Det är deras lättaste serie underställ som heter Falke Running Athletic.
Plaggen är gjorda i en unik stickning som är i två lager. Plaggen sitter tight med viss kompression och passar därmed mycket bra under en tävlingsdräkt.

Några som fastnat för Falke är Team Coop som sedan några år använder deras underställ för träning och tävling.

Falke Running Athletic är som sagt företagets tunnaste och lättaste underställ och passar därmed bra för högintesiv träning där man hela tiden producerar värme.

Under en tävlingsdräkt vill man ha ett tight underställ och det får man här. Understället bjuder på lätt kompression, vilket håller eventuella muskler på plats. Det är mjuka och sköna plagg med mycket bra fukttransport.

Tvålagerstickningen innebär ett fuktavvisande lager på insidan och ett absorberande lager på utsidan.

Vi kan definitivt rekommendera understället för intensiv träning och tävling. Vi har testat produkterna under ett par månader och trivts mycket bra i dessa.

Falke Athletic underställ finns med lång och kort ärm, som långkalsonger, kort och lång kalsong/trosa.

Ställen går att köpa på följande butiker:
Runners Store - Stockholm
Löpex – Örebro
Löp och Skokliniken – Göteborg
Skidcenter Årebjörnen – Åre

falke_boxer.jpg
Falke Athletic finns bland annat som Boxer-modell. FOTO: Falke.

 

Siste nyheter

Topp tre på prologen för Snö & Tö Rullskidstour: Fr.v. trean Jonas Böhlmark samt Jonathan Hedbys och Marcus Look som delade segern. FOTO: David Holmström.

Sekundstrid på Snö & Tö Rullskidstours prolog

Snö & Tö Rullskidstour är igång. Touren tjuvstartade häromveckan med en prolog på 10 kilometer i Täby Kyrkby strax utanför Stockholm. Totalt kom 73 åkare till start vilket är en fördubbling av antal ...