Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Starten på Norrtäljeklassikern 2014. Nu har loppet bytt namn till anrika namnet Roslagsloppet och genomförs på söndag 15 februari. FOTO: Roslagsloppet.
Starten på Norrtäljeklassikern 2014. Nu har loppet bytt namn till anrika namnet Roslagsloppet och genomförs på söndag 15 februari. FOTO: Roslagsloppet.

Roslagsloppet genomförs på söndag

Roslagsloppet kunde inte genomföras som planerat 17 januari.
Men på söndag är det dags på reservdatumet 15 februari.
En bra chans till en genomkörare och också en möjlighet att seeda upp sig till Vasaloppet.

Nu finns det gott om snö i banan även om temperaturen har växlat en hel del sista dagarna.

– Kanske kan det bli aktuellt med en viss ändring av bansträckningen, men i nuläget känns det inte som att tävlingen är i fara, säger tävlingsledaren David Holmström.

Två som kommer använda Roslagsloppet som uppladdning inför Vasaloppet är bröderna Adam och Jonatan Steen från Falun-Borlänge. Adam som för övrigt var 74:a på Vasaloppet i fjol.

Ordinarie anmälan till tävlingen är öppen till torsdag

Läs mer om Roslagsloppet här.

Roslagsloppet finns också på Facebook med senaste nytt.

roslagsl15_målomr.jpg
Så här bra är snötillgången vid målområdet idag tisdag. FOTO: Roslagsloppet.

Siste nyheter

Moa Lundgren knep ett silver på Terräng-SM hemma i Umeå i helgen. Här är Moa vid SM-tävlingarna i Bruksvallarna i våras. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Silver på Terrräng-SM för Moa Lundgren

Moa Lundgren, IFK Umeå är den svenska motsvarigheten till Therese Johaug och Didrik Tönseth när det gäller att imponera i ''fel'' sport. På hemmaplan i Umeå blev Moa tvåa på Terräng-SM över 10 kilome...
Det var full fart på rullskidorna när landslaget körde fartdagar i Östersund häromveckan. FOTO: Från Ski Team Sweden X-Country:s YouTube-kanal.

Video: Landslagsåkarna ökar farten

Häromveckan hade landslaget fartdager Östersund. Kolla in filmen från landslagets egen YouTube-kanal nedan och se när det går undan värre på rullskidor.
Therese Johaug vann idag norska mästerskapen i terränglöpning i överlägsen stil hemma i Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Imponerande löpning av Johaug och Tönseth

Att både Therese Johaug och Didrik Tönseth är starka löpare är välkänt. Idag befäste duon detta när Therese tog guld och Didrik tog silver på norska mästerskapen i terränglöpning. Tönseth som var i ry...